* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Vito Strasberger

8000 NOVO MESTO, Brod 4
Telefon: (068) 322 221
E-mail: vito.strasberger@kiss.muzej.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju telekomunikacij, informatike, ekonomije.
Rodil sem se leta 1973 v Novem mestu. Po kon~ani srednji {oli (Gimnazija Novo mesto, naravoslovno-matemati~ni tehnik, odli~en uspeh) sem {olanje nadaljeval v Ljubljani, na Fakulteti za elektrotehniko. Zdaj (maj 1996) obiskujem ~etrti letnik, smer telekomunikacije.

Poleg rednega {tudija se ukvarjam predvsem z ra~unalni{tvom in informatiko. Z najnovej{im programskim orodjem Delphi 2.0 Client Server v okolju WIN 95, WIN NT izdelujem ra~unalni{ke programe in razvijam poslovnoinformacijske sisteme. Pri izdelavi sistemov sodelujem na vseh stopnjah razvoja: zasnova, izdelava (programiranje), prodaja, vzdr`evanje. Vzporedno s programiranjem sem si pridobil tudi znanje povpre~nega uporabnika ra~unalnika, in to uporabljam pri vodenju te~ajev ra~unalni{tva za odrasle. Poslovne izku{nje sem si nabiral v sodelovanju s {tevilnimi podjetji v Ljubljani in Novem mestu.

Glede na hiter razvoj omre`ja internet v Sloveniji sem se za~el ukvarjati tudi s na~rtovanjem in uporabo informacijske tehnologije, ki omogo~a v~lenitev lokalnih omre`ij v globalno omre`je interneta in uporabo le-tega.

Vzporedno z omenjenimi dejavnostmi sem se uveljavljal tudi na raziskovalnem podro~ju. Na 25. republi{kem sre~anju mladih raziskovalcev in inovatorjev Slovenije sem junija 1991 prejel nagrado za raziskovalno nalogo Pretvorba osebnega ra~unalnika v telefonski posrednik. Poleg tega sem tudi dobitnik diplome za raziskovalno delo mladih (Skup{~ina ob~ine Novo mesto, december 1991).

Aktivno obvladam angle{~ino, pasivno nem{~ino, avgusta 1992 sem opravil {olo podjetni{tva Gea College, Ljubljana.

Kljub temu da kon~ujem {tudij na Fakulteti za elektrotehniko, si `elim znanje raz{iriti tudi na druga podro~ja. Po kon~anem {tudiju bi rad sodeloval s podjetjem, ki mi bo omogo~ilo podiplomski {tudij na podro~ju ekonomije. Tako `elim zdru`iti znanje ra~unalni{tva in informatike z znanjem kon~nega uporabnika, ki to znanje potrebuje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96169y.htm