* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Vito Strasberger

8000 NOVO MESTO, Brod 4
Telefon: (068) 322 221
E-mail: vito.strasberger@kiss.muzej.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju telekomunikacij, informatike, ekonomije.
Rodil sem se leta 1973 v Novem mestu. Po končani srednji šoli (Gimnazija Novo mesto, naravoslovno-matematični tehnik, odličen uspeh) sem šolanje nadaljeval v Ljubljani, na Fakulteti za elektrotehniko. Zdaj (maj 1996) obiskujem četrti letnik, smer telekomunikacije.

Poleg rednega študija se ukvarjam predvsem z računalništvom in informatiko. Z najnovejšim programskim orodjem Delphi 2.0 Client Server v okolju WIN 95, WIN NT izdelujem računalniške programe in razvijam poslovnoinformacijske sisteme. Pri izdelavi sistemov sodelujem na vseh stopnjah razvoja: zasnova, izdelava (programiranje), prodaja, vzdrževanje. Vzporedno s programiranjem sem si pridobil tudi znanje povprečnega uporabnika računalnika, in to uporabljam pri vodenju tečajev računalništva za odrasle. Poslovne izkušnje sem si nabiral v sodelovanju s številnimi podjetji v Ljubljani in Novem mestu.

Glede na hiter razvoj omrežja internet v Sloveniji sem se začel ukvarjati tudi s načrtovanjem in uporabo informacijske tehnologije, ki omogoča včlenitev lokalnih omrežij v globalno omrežje interneta in uporabo le-tega.

Vzporedno z omenjenimi dejavnostmi sem se uveljavljal tudi na raziskovalnem področju. Na 25. republiškem srečanju mladih raziskovalcev in inovatorjev Slovenije sem junija 1991 prejel nagrado za raziskovalno nalogo Pretvorba osebnega računalnika v telefonski posrednik. Poleg tega sem tudi dobitnik diplome za raziskovalno delo mladih (Skupščina občine Novo mesto, december 1991).

Aktivno obvladam angleščino, pasivno nemščino, avgusta 1992 sem opravil šolo podjetništva Gea College, Ljubljana.

Kljub temu da končujem študij na Fakulteti za elektrotehniko, si želim znanje razširiti tudi na druga področja. Po končanem študiju bi rad sodeloval s podjetjem, ki mi bo omogočilo podiplomski študij na področju ekonomije. Tako želim združiti znanje računalništva in informatike z znanjem končnega uporabnika, ki to znanje potrebuje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96169y.htm