* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Denis Pavlinac

8330 METLIKA, Naselje B. Kidriča 2
Telefon: (068) 59 241

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-avtomatika-robotika

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem pri avtomatizaciji proizvodnje (procesov).
Osnovno šolo sem obiskoval v Metliki. Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih sem šolanje nadaljeval na gimnaziji v Novem mestu, na naravoslovno-matematični smeri. Po končani srednji šoli sem se odločil za študij elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Trenutno sem v četrtem, zadnjem letniku na smeri elektrotehnika - avtomatika - robotika.

Med šolanjem sem se udeleževal raznih tekmovanj. Na tekmovanju iz matematike za srebrno Vegovo priznanje sem se v šestem in sedmem razredu osnovne šole uvrstil na prvo mesto na območju Bele krajine. V prvem letniku srednje šole sem prejel priznanje na republiškem tekmovanju iz matematike. Udeleževal sem se še tekmovanj iz kemije in logike, vendar brez večjih uspehov. V osnovni in srednji šoli sem šest let treniral rokomet, zato sem zastopal šolo tudi na območnih in republiških tekmovanjih v rokometu. V srednji šoli sem se učil dva tuja jezika, angleščino in nemščino. Med študijem sem se naučil delati z računalnikom v operacijskih sistemih DOS in Windows. Naredil sem tudi že prve korake v Unix. Uporabljati znam programske pakete Word, Excel, Matlab, Mathematica in druge. Poznam tudi programska jezika Pascal in C. Dozdajšnje povprečje mojih študijskih ocen je 8.

Med študijem sem delal tudi po študentskem servisu. Po končanem študiju bi rad opravljal delo, ki ne bi bilo monotono, kjer bi vsak dan lahko spoznal kaj novega. Delal bi v ustvarjalnem timskem okolju, da bi se lahko zmeraj znova dokazoval in še naprej spopolnjeval znanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96168y.htm