* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Boris Viktorovski

8330 METLIKA, Ulica 1. maja 5
Telefon: (068) 60 201

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~al januarja 1997. Delati si `elim predvsem pri promociji in prodaji izdelkov.
Osnovno {olo sem obiskoval v Metliki in ve~ino razredov izdelal z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih in med drugim dobil bronasto Vegovo priznanje (matematika). Ukvarjal sem se z razli~nimi {portnimi panogami in bil razgla{en za najbolj{ega {portnika {ole.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo strojno {olo v Novem mestu in vsa {tiri leta kon~al s prav dobrim uspehom. Med {olanjem sem spoznal, da moja prihodnost ni v strojni{tvu, zato sem se odlo~il za {tudij ekonomije.

Po uspe{no opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani.

Vse {tudijske obveznosti sem redno opravljal in se v tretjem letniku {tudija odlo~il za smer tr`enje. Vzporedno z vpisom na smer tr`enje sem se v~lanil v [tudentsko sekcijo Dru{tva za marketing Slovenije (DMS) in obiskoval seminarje, ki jih je prirejalo to dru{tvo. Poleg fakultete sem obiskoval te~aje angle{~ine, v tem jeziku se nameravam {e spopolniti (obisk Anglije), in ker `ivim v blizu meje, aktivno obvladam tudi hrva{ki jezik. V absolventskem letu se bom spopolnil v uporabi ra~unalnika.

Med {tudijem sem sodeloval pri organizacijah {tudentskih plesov in dru`abnih ve~erov; med ve~jimi projekti je bila organizacija Majskih iger v mojem {tudentskem domu (Akademski kolegij - {portne igre, koncerti).

Del prostega ~asa namenim folklornemu plesu. Kot ~lan folklorne skupine Ivan Navratil veliko potujem, med drugim smo poleti 1995 obiskali Kanado. Na potovanjih in nastopih sem si pridobil veliko izku{enj in spoznal razli~ne kulture in razmi{ljanja - to pa je v sodobnem mednarodnem tr`enju zelo pomembno.

Po diplomi se `elim zaposliti v podjetju z napredno vizijo in razgibano delovno strukturo, da bi mu skupaj s sodelavci pomagal k {e bolj{i produktivnosti in uspehu. Pripravljen bi bil vpisati podiplomski {tudij in z raziskovanjem pomagati k bolj{emu delovanju podjetja, ~e bi bilo to potrebno. Ne bi mi bilo te`ko delati zunaj kraja stalnega bivali{~a, in ~e bi bilo potrebno bi nekaj let delal tudi v tujini.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96166y.htm