* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Boris Viktorovski

8330 METLIKA, Ulica 1. maja 5
Telefon: (068) 60 201

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸal januarja 1997. Delati si §elim predvsem pri promociji in prodaji izdelkov.
Osnovno çolo sem obiskoval v Metliki in veŸino razredov izdelal z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih in med drugim dobil bronasto Vegovo priznanje (matematika). Ukvarjal sem se z razliŸnimi çportnimi panogami in bil razglaçen za najboljçega çportnika çole.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo strojno çolo v Novem mestu in vsa çtiri leta konŸal s prav dobrim uspehom. Med çolanjem sem spoznal, da moja prihodnost ni v strojniçtvu, zato sem se odloŸil za çtudij ekonomije.

Po uspeçno opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani.

Vse çtudijske obveznosti sem redno opravljal in se v tretjem letniku çtudija odloŸil za smer tr§enje. Vzporedno z vpisom na smer tr§enje sem se vŸlanil v ætudentsko sekcijo Druçtva za marketing Slovenije (DMS) in obiskoval seminarje, ki jih je prirejalo to druçtvo. Poleg fakultete sem obiskoval teŸaje angleçŸine, v tem jeziku se nameravam çe spopolniti (obisk Anglije), in ker §ivim v blizu meje, aktivno obvladam tudi hrvaçki jezik. V absolventskem letu se bom spopolnil v uporabi raŸunalnika.

Med çtudijem sem sodeloval pri organizacijah çtudentskih plesov in dru§abnih veŸerov; med veŸjimi projekti je bila organizacija Majskih iger v mojem çtudentskem domu (Akademski kolegij - çportne igre, koncerti).

Del prostega Ÿasa namenim folklornemu plesu. Kot Ÿlan folklorne skupine Ivan Navratil veliko potujem, med drugim smo poleti 1995 obiskali Kanado. Na potovanjih in nastopih sem si pridobil veliko izkuçenj in spoznal razliŸne kulture in razmiçljanja - to pa je v sodobnem mednarodnem tr§enju zelo pomembno.

Po diplomi se §elim zaposliti v podjetju z napredno vizijo in razgibano delovno strukturo, da bi mu skupaj s sodelavci pomagal k çe boljçi produktivnosti in uspehu. Pripravljen bi bil vpisati podiplomski çtudij in z raziskovanjem pomagati k boljçemu delovanju podjetja, Ÿe bi bilo to potrebno. Ne bi mi bilo te§ko delati zunaj kraja stalnega bivaliçŸa, in Ÿe bi bilo potrebno bi nekaj let delal tudi v tujini.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96166y.htm