* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Boris Viktorovski

8330 METLIKA, Ulica 1. maja 5
Telefon: (068) 60 201

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, trženje

Študij bom predvidoma končal januarja 1997. Delati si želim predvsem pri promociji in prodaji izdelkov.
Osnovno šolo sem obiskoval v Metliki in večino razredov izdelal z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodeloval na različnih tekmovanjih in med drugim dobil bronasto Vegovo priznanje (matematika). Ukvarjal sem se z različnimi športnimi panogami in bil razglašen za najboljšega športnika šole.

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo strojno šolo v Novem mestu in vsa štiri leta končal s prav dobrim uspehom. Med šolanjem sem spoznal, da moja prihodnost ni v strojništvu, zato sem se odločil za študij ekonomije.

Po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani.

Vse študijske obveznosti sem redno opravljal in se v tretjem letniku študija odločil za smer trženje. Vzporedno z vpisom na smer trženje sem se včlanil v Študentsko sekcijo Društva za marketing Slovenije (DMS) in obiskoval seminarje, ki jih je prirejalo to društvo. Poleg fakultete sem obiskoval tečaje angleščine, v tem jeziku se nameravam še spopolniti (obisk Anglije), in ker živim v blizu meje, aktivno obvladam tudi hrvaški jezik. V absolventskem letu se bom spopolnil v uporabi računalnika.

Med študijem sem sodeloval pri organizacijah študentskih plesov in družabnih večerov; med večjimi projekti je bila organizacija Majskih iger v mojem študentskem domu (Akademski kolegij - športne igre, koncerti).

Del prostega časa namenim folklornemu plesu. Kot član folklorne skupine Ivan Navratil veliko potujem, med drugim smo poleti 1995 obiskali Kanado. Na potovanjih in nastopih sem si pridobil veliko izkušenj in spoznal različne kulture in razmišljanja - to pa je v sodobnem mednarodnem trženju zelo pomembno.

Po diplomi se želim zaposliti v podjetju z napredno vizijo in razgibano delovno strukturo, da bi mu skupaj s sodelavci pomagal k še boljši produktivnosti in uspehu. Pripravljen bi bil vpisati podiplomski študij in z raziskovanjem pomagati k boljšemu delovanju podjetja, če bi bilo to potrebno. Ne bi mi bilo težko delati zunaj kraja stalnega bivališča, in če bi bilo potrebno bi nekaj let delal tudi v tujini.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96166y.htm