* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Lidija Lov{in

8340 ^RNOMELJ, Pre{ernova 10
Telefon: (068) 51 559

Fakulteta za ra~unalni{tvo in informatiko v Ljubljani, ra~unalni{tvo in informatika (vi{je{olski {tudij)

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju programiranja.
Osnovno {olo sem obiskovala v ^rnomlju, vse razrede pa kon~ala z odli~nim uspehom. Vsako leto sem sodelovala na matemati~nih tekmovanjih in tako dobila tri srebrna Vegova priznanja. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo {olo za ra~unalni{tvo v Ljubljani in vse letnike, razen tretjega (s prav dobrim ), izdelala z odli~nim uspehom. V srednji {oli sem dobila predvsem dobro podlago v matematiki in dveh tujih jezikih (angle{~ina in nem{~ina) ter na podro~ju ra~unalni{tva - navdu{ilo me je predvsem programiranje. Tako sem se po srednji {oli odlo~ila, da bom {tudij nadaljevala v tej smeri, in se vpisala na Fakulteto za ra~unalni{tvo in informatiko v Ljubljani. Dve leti sem obiskovala visoko{olski program, smer informatika, potem pa sem se zaradi osebnih razlogov prepisala na vi{je{olskega, in tega pravkar kon~ujem. Med {olanjem sem se najve~ ukvarjala s programiranjem v razli~nih jezikih. Najbolj me zanima delo s podatkovnimi bazami, zato sem temu namenila najve~ ~asa. Tako sem uporabljala jezike, kot so dBase, Clipper, Paradox, DataEase, v srednje{olskih letih pa tudi Cobol.

Trenutno pi{em kon~no nalogo za dolo~eno podjetje, in sicer program za vodenje materialnega knjigovodstva, ki bo potekal v operacijskem sistemu WIN 95. Program pi{em v Visual Basicu 4.0 Prof. Edition, za katerega mislim, da je trenutno najnaprednej{i jezik za razvoj programov na podro~ju podatkovnih baz. Poleg programa sem za nalogo napisala tudi celoten informacijski sistem z ustreznimi sestavinami, ki so tako na~rt za razvoj programa.

Nekaj delovnih izku{enj sem si nabrala predvsem z obvezno prakso v srednji {oli: v podjetju sem delala na oddelku AOP in tako spoznala delo programerja; to mi je tudi dalo voljo za nadaljevanje {tudija v tej smeri.

Delo bi rada opravljala v podjetju, ki se ukvarja z razvojem programov, ali pa v oddelku za ra~unalni{tvo kakr{nega koli podjetja. Najraje bi delala na obmo~ju Bele krajine, v skrajnem primeru tudi v Novem mestu. ^e bi bilo mogo~e, bi svoj poklic rada povezala z otroki, recimo z vpeljevanjem v ra~unalni{tvo na te~ajih ali pa tudi s pou~evanjem ra~unalni{tva ali matematike v {oli.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96163y.htm