* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Lidija Lovçin

8340 ¬RNOMELJ, Preçernova 10
Telefon: (068) 51 559

Fakulteta za raŸunalniçtvo in informatiko v Ljubljani, raŸunalniçtvo in informatika (viçjeçolski çtudij)

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju programiranja.
Osnovno çolo sem obiskovala v ¬rnomlju, vse razrede pa konŸala z odliŸnim uspehom. Vsako leto sem sodelovala na matematiŸnih tekmovanjih in tako dobila tri srebrna Vegova priznanja. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo çolo za raŸunalniçtvo v Ljubljani in vse letnike, razen tretjega (s prav dobrim ), izdelala z odliŸnim uspehom. V srednji çoli sem dobila predvsem dobro podlago v matematiki in dveh tujih jezikih (angleçŸina in nemçŸina) ter na podroŸju raŸunalniçtva - navduçilo me je predvsem programiranje. Tako sem se po srednji çoli odloŸila, da bom çtudij nadaljevala v tej smeri, in se vpisala na Fakulteto za raŸunalniçtvo in informatiko v Ljubljani. Dve leti sem obiskovala visokoçolski program, smer informatika, potem pa sem se zaradi osebnih razlogov prepisala na viçjeçolskega, in tega pravkar konŸujem. Med çolanjem sem se najveŸ ukvarjala s programiranjem v razliŸnih jezikih. Najbolj me zanima delo s podatkovnimi bazami, zato sem temu namenila najveŸ Ÿasa. Tako sem uporabljala jezike, kot so dBase, Clipper, Paradox, DataEase, v srednjeçolskih letih pa tudi Cobol.

Trenutno piçem konŸno nalogo za doloŸeno podjetje, in sicer program za vodenje materialnega knjigovodstva, ki bo potekal v operacijskem sistemu WIN 95. Program piçem v Visual Basicu 4.0 Prof. Edition, za katerega mislim, da je trenutno najnaprednejçi jezik za razvoj programov na podroŸju podatkovnih baz. Poleg programa sem za nalogo napisala tudi celoten informacijski sistem z ustreznimi sestavinami, ki so tako naŸrt za razvoj programa.

Nekaj delovnih izkuçenj sem si nabrala predvsem z obvezno prakso v srednji çoli: v podjetju sem delala na oddelku AOP in tako spoznala delo programerja; to mi je tudi dalo voljo za nadaljevanje çtudija v tej smeri.

Delo bi rada opravljala v podjetju, ki se ukvarja z razvojem programov, ali pa v oddelku za raŸunalniçtvo kakrçnega koli podjetja. Najraje bi delala na obmoŸju Bele krajine, v skrajnem primeru tudi v Novem mestu. ¬e bi bilo mogoŸe, bi svoj poklic rada povezala z otroki, recimo z vpeljevanjem v raŸunalniçtvo na teŸajih ali pa tudi s pouŸevanjem raŸunalniçtva ali matematike v çoli.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96163y.htm