* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Barbara Benuli~

1000 LJUBLJANA, Vide Jane`i~ 9

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - umetnostna zgodovina, B - primerjalna knji`evnost


Rojena sem v Ljubljani, tu sem obiskovala osnovno {olo in Gimnazijo Poljane in maturirala leta 1992. V tretjem in ~etrtem letniku sem pripravila dve raziskovalni nalogi v okviru gibanja Znanost mladini. Leta 1991 sem predstavila nalogo z naslovom Sanje in simboli v delih De Dhirica, Dalija in Magritta, ki je bila izbrana v o`ji izbor nalog iz Slovenije. Za poster te naloge mi je Mestni komite za izobra`evanje, raziskovalno dejavnost, kulturo in {port podelil nagrado za najbolj{i poster. Leta 1992 pa je bila naloga z naslovom Nadrealizem v sodobni slovenski poeziji - Jo`e Udovi~, izbrana med tri najbolj{e naloge v Sloveniji in bila predstavljena na kon~ni prireditvi v Cankarjevem domu.

Leta 1992 sem se vpisala v prvi letnik Filozofske fakultete, smer A-umetnostna zgodovina, B-primerjalna knji`evnost. [tudijske obveznosti na obeh smereh izpolnjujem redno, s povpre~no oceno 9.

Poleg {tudija na fakulteti sem bila od jeseni 1993 asistentka redaktorice Galerije [kuc v Ljubljani. V tem ~asu sem sodelovala pri pripravah in organiziranju posameznih razstav uveljavljenih doma~ih in tujih avtorjev. Odgovorna sem bila za stike z javnostjo Galerije [kuc. Uvr{~ena sem bila v izbor in pripravo programa galerije za leto 1995, predvsem mladih in {e neuveljavljenih umetnikov iz Slovenije. Sodelovala sem tudi pri organizaciji in predstavitvi slovenskih umetnikov na Bienalu mladih sredozemskih ustvarjalcev, novembra 1994 v Lizboni, ki je bila v preteklem letu kulturna prestolnica Evrope. Pripravila sem tudi ~lanek, ki poro~a o dogajanju na Bienalu in o predstavitvi slovenskih umetnikov. ^lanek je natisnjen v letnem katalogu galerije [kuc za leto 1994.

Od leta 1994 se ukvarjam z aktivnim u~enjem portugalskega jezika. @e v srednji {oli sem se nau~ila dveh romanskih jezikov - franco{~ine in {pan{~ine. Obiskujem edini te~aj portugal{~ine v Sloveniji, ki poteka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, na Oddelku za romanske jezike, in se spopolnjujem v tujini. Spoznala sem portugalsko literaturo in ker me je tako zelo o~arala, sem se odlo~ila, da se bom v prihodnje sku{ala ~im bolje izobraziti v tem jeziku z `eljo, da bi postala prevajalka, saj je prevajalcev portugal{~ine pri nas izredno malo.

Drugi semester leta 1995/96 sem pre`ivela v Lizboni, kjer sem v narodnem muzeju (Museo Nacional de Arte Antiga) raziskovala malo srednjeve{ko plastiko in se udele`ila dveh seminarjev: Seminarios en el 250 aniversario de Goya v okviru Institutio Cervantes in Encadernacao medieval v okviru Fundacao Calouste Gulbenkian.

Julija 1996 sem se v Ljubljani udele`ila Simpozija o konzerviranju knjig in papirja v okviru Arhiva Republike Slovenije.

Absolventski sta` bom za~ela septembra 1996 in se posvetila pisanju diplomskih nalog, saj `elim dodiplomski {tudij ~imprej kon~ati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96161y.htm