* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Barbara Benulič

1000 LJUBLJANA, Vide Janežič 9

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - umetnostna zgodovina, B - primerjalna književnost


Rojena sem v Ljubljani, tu sem obiskovala osnovno šolo in Gimnazijo Poljane in maturirala leta 1992. V tretjem in četrtem letniku sem pripravila dve raziskovalni nalogi v okviru gibanja Znanost mladini. Leta 1991 sem predstavila nalogo z naslovom Sanje in simboli v delih De Dhirica, Dalija in Magritta, ki je bila izbrana v ožji izbor nalog iz Slovenije. Za poster te naloge mi je Mestni komite za izobraževanje, raziskovalno dejavnost, kulturo in šport podelil nagrado za najboljši poster. Leta 1992 pa je bila naloga z naslovom Nadrealizem v sodobni slovenski poeziji - Jože Udovič, izbrana med tri najboljše naloge v Sloveniji in bila predstavljena na končni prireditvi v Cankarjevem domu.

Leta 1992 sem se vpisala v prvi letnik Filozofske fakultete, smer A-umetnostna zgodovina, B-primerjalna književnost. Študijske obveznosti na obeh smereh izpolnjujem redno, s povprečno oceno 9.

Poleg študija na fakulteti sem bila od jeseni 1993 asistentka redaktorice Galerije Škuc v Ljubljani. V tem času sem sodelovala pri pripravah in organiziranju posameznih razstav uveljavljenih domačih in tujih avtorjev. Odgovorna sem bila za stike z javnostjo Galerije Škuc. Uvrščena sem bila v izbor in pripravo programa galerije za leto 1995, predvsem mladih in še neuveljavljenih umetnikov iz Slovenije. Sodelovala sem tudi pri organizaciji in predstavitvi slovenskih umetnikov na Bienalu mladih sredozemskih ustvarjalcev, novembra 1994 v Lizboni, ki je bila v preteklem letu kulturna prestolnica Evrope. Pripravila sem tudi članek, ki poroča o dogajanju na Bienalu in o predstavitvi slovenskih umetnikov. Članek je natisnjen v letnem katalogu galerije Škuc za leto 1994.

Od leta 1994 se ukvarjam z aktivnim učenjem portugalskega jezika. Že v srednji šoli sem se naučila dveh romanskih jezikov - francoščine in španščine. Obiskujem edini tečaj portugalščine v Sloveniji, ki poteka na Filozofski fakulteti v Ljubljani, na Oddelku za romanske jezike, in se spopolnjujem v tujini. Spoznala sem portugalsko literaturo in ker me je tako zelo očarala, sem se odločila, da se bom v prihodnje skušala čim bolje izobraziti v tem jeziku z željo, da bi postala prevajalka, saj je prevajalcev portugalščine pri nas izredno malo.

Drugi semester leta 1995/96 sem preživela v Lizboni, kjer sem v narodnem muzeju (Museo Nacional de Arte Antiga) raziskovala malo srednjeveško plastiko in se udeležila dveh seminarjev: Seminarios en el 250 aniversario de Goya v okviru Institutio Cervantes in Encadernacao medieval v okviru Fundacao Calouste Gulbenkian.

Julija 1996 sem se v Ljubljani udeležila Simpozija o konzerviranju knjig in papirja v okviru Arhiva Republike Slovenije.

Absolventski staž bom začela septembra 1996 in se posvetila pisanju diplomskih nalog, saj želim dodiplomski študij čimprej končati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96161y.htm