* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andreja Kosednar

1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI, Laze 32, Dragomer
Telefon: (061) 654 440

Filozofska fakulteta v Ljubljani, psihologija

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju razvojne psihologije: razvoj identitete spola.
Osnovno {olo sem obiskovala pet let v Ljubljani in tri leta v Dragomerju. Po osnovni {oli sem se vpisala na Gimnazijo Be`igrad v Ljubljani, smer naravoslovno-matemati~ni tehnik. [olo sem zlahka izdelala v prvem letniku z dobrim in v naslednjih letnikih s prav dobrim uspehom. Zaklju~ni izpit sem opravila z odliko. Vpisala sem {tudij psihologije. [tudiram uspe{no, to ka`ejo tudi visoke povpre~ne ocene. [tudij mi je v{e~, saj je dinami~en in dopu{~a veliko samostojnost pri delu. Ker mi izpolnjevanje {tudijskih obeznosti ne vzame toliko ~asa in energije, mi ga veliko ostane {e za ob{tudijske dejavnosti, ki pa se s {tudijem ve~inoma dopolnjujejo. Tako sem v~lanjena v skavtsko organizacijo, v njej sem se z leti usposobila tudi za vodenje {ol za skavtske voditelje. Drugo leto vodim skavtsko skupino {estnajstletnikov, eno leto pa sem pomagala tudi pri vodenju osem, devet in deset let starih skavtov. V okviru skavtske organizacije sem sodelovala tudi pri organizaciji ekolo{kega projekta v svojem kraju z naslovom Ekopot in pri organizaciji nacionalnega skavtskega sre~anja ^mokbarje, in tako dobila vpogled v organizacijo ve~jih prireditev in izku{nje s tem. Letos sem se udele`ila tudi mednarodnega skavtskega seminarja na Norve{kem z naslovom Spolna vloga in spolna identiteta. Nad to problematiko sem se zelo navdu{ila in se je nameravam tudi bolj resno lotiti z izdelavo diplomske naloge na to temo. Seveda pa sem izku{nje nabirala tudi drugje. Sodelovala sem pri pisanju preskusov za Veselo {olo in sem tudi soavtorica Mednarodnega knji`nega kviza za leto 1995.

V okviru Altre - Dru{tva za novosti v du{evnem zdravju sva s kolegico Emanuelo Kristan za uporabnike psihiatrije vodili delavnice z naslovom Kako pove~amo samozaupanje, po tem pa sva pri istem dru{tvu prevzeli organizacijo po~itni{kega tabora v Cerknici, ki so se ga udele`ili tudi uporabniki in prostovoljci iz drugih dr`av.

Letos sem sodelovala pri raziskavi na podro~ju pedago{ke psihologije. V skupinah po tri smo na videoposnetkih opazovali komunikacijo v razredu ter oblike in metode pou~evanja. V okviru iste raziskave sem vrednotila tudi Torrancove preskuse ustvarjalnosti. Prav zdaj se mi odpira nova prilo`nost: v podjetju Intereuropa se lahko seznanim z delom v marketingu. S skupinami poslovne`ev bom vodila razprave (focus group).

Aktivno znanje imam iz angle{kega jezika in pasivno iz nem{kega. Ampak v nem{~ini se nameravam {e spoponjevati.

@elim si dela na podro~ju psihologije, kjer bom imela veliko stika z ljudmi. Rada imam delo, ki dopu{~a ustvarjalnost ter omogo~a in zahteva novo znanje in izku{nje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96160y.htm