* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andreja Kosednar

1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI, Laze 32, Dragomer
Telefon: (061) 654 440

Filozofska fakulteta v Ljubljani, psihologija

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju razvojne psihologije: razvoj identitete spola.
Osnovno çolo sem obiskovala pet let v Ljubljani in tri leta v Dragomerju. Po osnovni çoli sem se vpisala na Gimnazijo Be§igrad v Ljubljani, smer naravoslovno-matematiŸni tehnik. æolo sem zlahka izdelala v prvem letniku z dobrim in v naslednjih letnikih s prav dobrim uspehom. ZakljuŸni izpit sem opravila z odliko. Vpisala sem çtudij psihologije. ætudiram uspeçno, to ka§ejo tudi visoke povpreŸne ocene. ætudij mi je vçeŸ, saj je dinamiŸen in dopuçŸa veliko samostojnost pri delu. Ker mi izpolnjevanje çtudijskih obeznosti ne vzame toliko Ÿasa in energije, mi ga veliko ostane çe za obçtudijske dejavnosti, ki pa se s çtudijem veŸinoma dopolnjujejo. Tako sem vŸlanjena v skavtsko organizacijo, v njej sem se z leti usposobila tudi za vodenje çol za skavtske voditelje. Drugo leto vodim skavtsko skupino çestnajstletnikov, eno leto pa sem pomagala tudi pri vodenju osem, devet in deset let starih skavtov. V okviru skavtske organizacije sem sodelovala tudi pri organizaciji ekoloçkega projekta v svojem kraju z naslovom Ekopot in pri organizaciji nacionalnega skavtskega sreŸanja ¬mokbarje, in tako dobila vpogled v organizacijo veŸjih prireditev in izkuçnje s tem. Letos sem se udele§ila tudi mednarodnega skavtskega seminarja na Norveçkem z naslovom Spolna vloga in spolna identiteta. Nad to problematiko sem se zelo navduçila in se je nameravam tudi bolj resno lotiti z izdelavo diplomske naloge na to temo. Seveda pa sem izkuçnje nabirala tudi drugje. Sodelovala sem pri pisanju preskusov za Veselo çolo in sem tudi soavtorica Mednarodnega knji§nega kviza za leto 1995.

V okviru Altre - Druçtva za novosti v duçevnem zdravju sva s kolegico Emanuelo Kristan za uporabnike psihiatrije vodili delavnice z naslovom Kako poveŸamo samozaupanje, po tem pa sva pri istem druçtvu prevzeli organizacijo poŸitniçkega tabora v Cerknici, ki so se ga udele§ili tudi uporabniki in prostovoljci iz drugih dr§av.

Letos sem sodelovala pri raziskavi na podroŸju pedagoçke psihologije. V skupinah po tri smo na videoposnetkih opazovali komunikacijo v razredu ter oblike in metode pouŸevanja. V okviru iste raziskave sem vrednotila tudi Torrancove preskuse ustvarjalnosti. Prav zdaj se mi odpira nova prilo§nost: v podjetju Intereuropa se lahko seznanim z delom v marketingu. S skupinami poslovne§ev bom vodila razprave (focus group).

Aktivno znanje imam iz angleçkega jezika in pasivno iz nemçkega. Ampak v nemçŸini se nameravam çe spoponjevati.

¦elim si dela na podroŸju psihologije, kjer bom imela veliko stika z ljudmi. Rada imam delo, ki dopuçŸa ustvarjalnost ter omogoŸa in zahteva novo znanje in izkuçnje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96160y.htm