* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andreja Kosednar

1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI, Laze 32, Dragomer
Telefon: (061) 654 440

Filozofska fakulteta v Ljubljani, psihologija

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju razvojne psihologije: razvoj identitete spola.
Osnovno šolo sem obiskovala pet let v Ljubljani in tri leta v Dragomerju. Po osnovni šoli sem se vpisala na Gimnazijo Bežigrad v Ljubljani, smer naravoslovno-matematični tehnik. Šolo sem zlahka izdelala v prvem letniku z dobrim in v naslednjih letnikih s prav dobrim uspehom. Zaključni izpit sem opravila z odliko. Vpisala sem študij psihologije. Študiram uspešno, to kažejo tudi visoke povprečne ocene. Študij mi je všeč, saj je dinamičen in dopušča veliko samostojnost pri delu. Ker mi izpolnjevanje študijskih obeznosti ne vzame toliko časa in energije, mi ga veliko ostane še za obštudijske dejavnosti, ki pa se s študijem večinoma dopolnjujejo. Tako sem včlanjena v skavtsko organizacijo, v njej sem se z leti usposobila tudi za vodenje šol za skavtske voditelje. Drugo leto vodim skavtsko skupino šestnajstletnikov, eno leto pa sem pomagala tudi pri vodenju osem, devet in deset let starih skavtov. V okviru skavtske organizacije sem sodelovala tudi pri organizaciji ekološkega projekta v svojem kraju z naslovom Ekopot in pri organizaciji nacionalnega skavtskega srečanja Čmokbarje, in tako dobila vpogled v organizacijo večjih prireditev in izkušnje s tem. Letos sem se udeležila tudi mednarodnega skavtskega seminarja na Norveškem z naslovom Spolna vloga in spolna identiteta. Nad to problematiko sem se zelo navdušila in se je nameravam tudi bolj resno lotiti z izdelavo diplomske naloge na to temo. Seveda pa sem izkušnje nabirala tudi drugje. Sodelovala sem pri pisanju preskusov za Veselo šolo in sem tudi soavtorica Mednarodnega knjižnega kviza za leto 1995.

V okviru Altre - Društva za novosti v duševnem zdravju sva s kolegico Emanuelo Kristan za uporabnike psihiatrije vodili delavnice z naslovom Kako povečamo samozaupanje, po tem pa sva pri istem društvu prevzeli organizacijo počitniškega tabora v Cerknici, ki so se ga udeležili tudi uporabniki in prostovoljci iz drugih držav.

Letos sem sodelovala pri raziskavi na področju pedagoške psihologije. V skupinah po tri smo na videoposnetkih opazovali komunikacijo v razredu ter oblike in metode poučevanja. V okviru iste raziskave sem vrednotila tudi Torrancove preskuse ustvarjalnosti. Prav zdaj se mi odpira nova priložnost: v podjetju Intereuropa se lahko seznanim z delom v marketingu. S skupinami poslovnežev bom vodila razprave (focus group).

Aktivno znanje imam iz angleškega jezika in pasivno iz nemškega. Ampak v nemščini se nameravam še spoponjevati.

Želim si dela na področju psihologije, kjer bom imela veliko stika z ljudmi. Rada imam delo, ki dopušča ustvarjalnost ter omogoča in zahteva novo znanje in izkušnje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96160y.htm