* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Polona Srebotnjak

1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI, Molska cesta 22, Log
Telefon: (061) 653 809
E-mail: polona.srebotnjak@uni-lj.si

Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, politologija

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju, kjer bi lahko s pridom uporabila svoja analiti~na znanja in znanja o javni upravi.
Osnovno {olo sem obiskovala v Ljubljani in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala pri {olskem radiu in {olskem ~asniku in se udele`ila razli~nih tekmovanj tako iz {porta kot iz matematike, slovenskega jezika, angle{kega jezika idr. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo dru`boslovno {olo v Ljubljani, na klasi~no - humanisti~no smer, ter se poleg angle{kega jezika u~ila {e nem{kega in latinskega. Srednjo {olo in kon~ne izpite sem opravila s prav dobrim uspehom. Ker me je dru`boslovje ~edalje bolj zanimalo, sem se vpisala na Fakulteto za dru`bene vede, in bila po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih sprejeta na smer politologija, analiza politik in javna uprava. Med {tudijem sem si pridobila splo{no znanje iz metodologije, informatike, komunikologije, sociologije, psihologije, prava in specifi~no znanje iz politologije in javne uprave.

Zaradi zanimanja in zmo`nosti za analiti~no delo, ki sem si jo pridobila na fakulteti z rednim pripravljanjem seminarskih nalog, me je Izvr{ni odbor Slovenskega politolo{kega dru{tva povabil maja 1995 na redno letno sre~anje v Ankaran. Poleg tega sem velikokrat sodelovala pri empiri~nem raziskovalnem delu na Centru za politolo{ke raziskave (Raziskovalni in{titut za dru`bene vede na FDV, Ljubljana).

Na fakulteti smo imeli tudi obvezno prakso, ki sem jo opravila delno v Dr`avnem zboru in delno v Komisiji za volitve, imenovanja in administrativne zadeve. S statisti~nimi podatki, ki sem jih zbrala med obvezno prakso, sem uspe{no sodelovala v raziskovalnem projektu Vloga Dr`avnega zbora pri oblikovanju politik, ki je potekal pod vodstvom dr. Draga Zajca.

Naslednje {olsko leto bo absolventsko leto in diplomsko delo o polo`aju javnih uslu`bencev v sistemu dr`avne uprave bom opravljala pod mentorskim vodstvom dr. Marjana Brezov{ka.

Poleg obvezne prakse, ki sem jo opravljala na fakulteti, imam tudi druge delovne izku{nje. Od konca osnovne {ole sem med po~itnicami delala v organizaciji Elektronabava in se seznanila z administrativnimi deli in okoljem, v katerem delujejo velika podjetja. V srednji {oli sem se ob obvezni praksi pobli`e seznanila z delom na RTV in v Mestni knji`nici Otona @upan~i~a. Eno poletje sem v Angliji delala kot varuhinja, z namenom, da bi si spopolnjevala angle{ki jezik, kasneje pa sem delala tudi kot hostesa na Ljubljanskem gradu ter na razli~nih prireditvah in sprejemih na In{titutu Jo`ef stefan, v Narodni galeriji in Cankarjevem domu spoznala dinami~nost dela z ljudmi.

Po diplomi se `elim vpisati na podiplomski {tudij na Fakulteto za dru`bene vede v Ljubljani ali pa se zaposliti v organizaciji, ki bi mi omogo~ila nadaljnje spopolnjevanje in razvoj. Predvsem pa bi rada delala v kolektivu, v katerem bi lahko s pridom uporabila svoje analiti~no znanje in znanje iz javne uprave, ki bi koristilo tako meni kot splo{nemu uspehu kolektiva.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96159y.htm