* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Polona Srebotnjak

1351 BREZOVICA PRI LJUBLJANI, Molska cesta 22, Log
Telefon: (061) 653 809
E-mail: polona.srebotnjak@uni-lj.si

Fakulteta za dru§bene vede v Ljubljani, politologija

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju, kjer bi lahko s pridom uporabila svoja analitiŸna znanja in znanja o javni upravi.
Osnovno çolo sem obiskovala v Ljubljani in jo konŸala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodelovala pri çolskem radiu in çolskem Ÿasniku in se udele§ila razliŸnih tekmovanj tako iz çporta kot iz matematike, slovenskega jezika, angleçkega jezika idr. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo dru§boslovno çolo v Ljubljani, na klasiŸno - humanistiŸno smer, ter se poleg angleçkega jezika uŸila çe nemçkega in latinskega. Srednjo çolo in konŸne izpite sem opravila s prav dobrim uspehom. Ker me je dru§boslovje Ÿedalje bolj zanimalo, sem se vpisala na Fakulteto za dru§bene vede, in bila po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sprejeta na smer politologija, analiza politik in javna uprava. Med çtudijem sem si pridobila sploçno znanje iz metodologije, informatike, komunikologije, sociologije, psihologije, prava in specifiŸno znanje iz politologije in javne uprave.

Zaradi zanimanja in zmo§nosti za analitiŸno delo, ki sem si jo pridobila na fakulteti z rednim pripravljanjem seminarskih nalog, me je Izvrçni odbor Slovenskega politoloçkega druçtva povabil maja 1995 na redno letno sreŸanje v Ankaran. Poleg tega sem velikokrat sodelovala pri empiriŸnem raziskovalnem delu na Centru za politoloçke raziskave (Raziskovalni inçtitut za dru§bene vede na FDV, Ljubljana).

Na fakulteti smo imeli tudi obvezno prakso, ki sem jo opravila delno v Dr§avnem zboru in delno v Komisiji za volitve, imenovanja in administrativne zadeve. S statistiŸnimi podatki, ki sem jih zbrala med obvezno prakso, sem uspeçno sodelovala v raziskovalnem projektu Vloga Dr§avnega zbora pri oblikovanju politik, ki je potekal pod vodstvom dr. Draga Zajca.

Naslednje çolsko leto bo absolventsko leto in diplomsko delo o polo§aju javnih uslu§bencev v sistemu dr§avne uprave bom opravljala pod mentorskim vodstvom dr. Marjana Brezovçka.

Poleg obvezne prakse, ki sem jo opravljala na fakulteti, imam tudi druge delovne izkuçnje. Od konca osnovne çole sem med poŸitnicami delala v organizaciji Elektronabava in se seznanila z administrativnimi deli in okoljem, v katerem delujejo velika podjetja. V srednji çoli sem se ob obvezni praksi pobli§e seznanila z delom na RTV in v Mestni knji§nici Otona ¦upanŸiŸa. Eno poletje sem v Angliji delala kot varuhinja, z namenom, da bi si spopolnjevala angleçki jezik, kasneje pa sem delala tudi kot hostesa na Ljubljanskem gradu ter na razliŸnih prireditvah in sprejemih na Inçtitutu Jo§ef stefan, v Narodni galeriji in Cankarjevem domu spoznala dinamiŸnost dela z ljudmi.

Po diplomi se §elim vpisati na podiplomski çtudij na Fakulteto za dru§bene vede v Ljubljani ali pa se zaposliti v organizaciji, ki bi mi omogoŸila nadaljnje spopolnjevanje in razvoj. Predvsem pa bi rada delala v kolektivu, v katerem bi lahko s pridom uporabila svoje analitiŸno znanje in znanje iz javne uprave, ki bi koristilo tako meni kot sploçnemu uspehu kolektiva.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96159y.htm