* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Jani Zapu{ek

1234 MENGE[, Cankarjeva ulica 10, Trzin
Telefon: (061) 723 322

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~al februarja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju {portne medicine, onkologije, geriatrije in splo{ne medicine.
Osnovno {olo sem obiskoval najprej {tiri leta v podru`ni~ni {oli v Trzinu, nato tri leta v Meng{u, zadnje leto pa v novo zgrajeni Osnovni {oli Edvarda Kardelja v Trzinu. Vsa leta osnovnega {olanja sem kon~al z odliko, osvojil sem ve~ Vegovih priznanj, v osmem razredu pa sem zmagal na obmo~nem tekmovanju za Vegovo priznanje, in se potem lahko potegoval za priznanje na republi{ki ravni. V sedmem razredu sem obiskoval tudi gledali{ki kro`ek, ki je predstavil pravlji~no igro Marthe Swinz, Kraljevi smetanovi kola~ki. Predstava je do`ivela lep uspeh in je omenjena celo v knjigi polihistorja Staneta Stra`arja: Menge{ in Trzin skozi ~as.

Uspe{no sem tekmoval tudi v {portu: nogomet, ko{arka, tenis, plavanje in tek. Po kon~ani osemletki sem se vpisal v gimnazijo v Kamnik, na tedanjo naravoslovno-matemati~no smer. Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja sem opravil z odliko, poleg tega sem sodeloval tudi na republi{kih tekmovanjih iz znanja fizike, in sicer v Mariboru leta 1988 in v ^rnomlju leta 1989. Po kon~ani srednji {oli sem se leta 1990 vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani - smer medicina. Po {tirih letih {tudija sem skupaj s kolegico izbral raziskovalno nalogo Ocena stanja prehranjenosti {tudentk in {tudentov Univerze v Ljubljani pri prof. dr. Dra`igostu Pokornu.

Povpre~je mojih ocen izpitov in vaj med {estletnim {tudijem zna{a 8,5, kon~ujem pa zadnji letnik medicine na Medicinski fakulteti.

Po diplomi se `elim zaposliti v eni izmed zdravstvenih organizacij, ki bi mi omogo~ila spopolnjevanje znanja in nadaljnji {tudij specializacije na podro~jih onkologije, geriatrije, imunologije, {portne medicine in fizikalne medicine. Da bi delo ~im bolje opravljal, sem se pripravljen izobra`evati in usposabljati tudi v tujini, in to mi omogo~a solidno znanje angle{kega in nem{kega jezika.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96157y.htm