* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Jani Zapuçek

1234 MENGEæ, Cankarjeva ulica 10, Trzin
Telefon: (061) 723 322

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸal februarja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju çportne medicine, onkologije, geriatrije in sploçne medicine.
Osnovno çolo sem obiskoval najprej çtiri leta v podru§niŸni çoli v Trzinu, nato tri leta v Mengçu, zadnje leto pa v novo zgrajeni Osnovni çoli Edvarda Kardelja v Trzinu. Vsa leta osnovnega çolanja sem konŸal z odliko, osvojil sem veŸ Vegovih priznanj, v osmem razredu pa sem zmagal na obmoŸnem tekmovanju za Vegovo priznanje, in se potem lahko potegoval za priznanje na republiçki ravni. V sedmem razredu sem obiskoval tudi gledaliçki kro§ek, ki je predstavil pravljiŸno igro Marthe Swinz, Kraljevi smetanovi kolaŸki. Predstava je do§ivela lep uspeh in je omenjena celo v knjigi polihistorja Staneta Stra§arja: Mengeç in Trzin skozi Ÿas.

Uspeçno sem tekmoval tudi v çportu: nogomet, koçarka, tenis, plavanje in tek. Po konŸani osemletki sem se vpisal v gimnazijo v Kamnik, na tedanjo naravoslovno-matematiŸno smer. Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja sem opravil z odliko, poleg tega sem sodeloval tudi na republiçkih tekmovanjih iz znanja fizike, in sicer v Mariboru leta 1988 in v ¬rnomlju leta 1989. Po konŸani srednji çoli sem se leta 1990 vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani - smer medicina. Po çtirih letih çtudija sem skupaj s kolegico izbral raziskovalno nalogo Ocena stanja prehranjenosti çtudentk in çtudentov Univerze v Ljubljani pri prof. dr. Dra§igostu Pokornu.

PovpreŸje mojih ocen izpitov in vaj med çestletnim çtudijem znaça 8,5, konŸujem pa zadnji letnik medicine na Medicinski fakulteti.

Po diplomi se §elim zaposliti v eni izmed zdravstvenih organizacij, ki bi mi omogoŸila spopolnjevanje znanja in nadaljnji çtudij specializacije na podroŸjih onkologije, geriatrije, imunologije, çportne medicine in fizikalne medicine. Da bi delo Ÿim bolje opravljal, sem se pripravljen izobra§evati in usposabljati tudi v tujini, in to mi omogoŸa solidno znanje angleçkega in nemçkega jezika.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96157y.htm