* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

^rtomir Praprotnik

1385 NOVA VAS, Nova vas 59
Telefon: (061) 798 074

Veterinarska fakulteta v Ljubljani, veterina

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem v zdravstvenem varstvu pre`vekovalcev.
Osnovno {olo sem kon~al v Novi vasi na Blokah z odli~nim uspehom. Po osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno {olo v Postojni in tudi to kon~al z odliko. Med osnovno{olskim in srednje{olskim {tudijem sem se ukvarjal zlasti s taborni{tvom. Ve~ let sem bil vodnik na taborjenjih, opravil pa sem tudi te~aje Gorske stra`e in Ekolo{ke izvidnice.

Na fakulteti sem se v~lanil v IVSA - mednarodno organizacijo {tudentov veterine. Udele`il sem se izmenjav s {tudenti s tujih fakultet: iz Barcelone, Zagreba in Budimpe{te. V povezavi s to organizacijo sem opravljal tudi poletno prakso pri veterinarju v Bolgariji, mesec dni pa pre`ivel na veterinarski fakulteti v Ko{icah na Slova{kem kot {tipendist programa CEEPUS.

Moja povpre~na ocena po devetih semestrih {tudija je 9,2. Ob {tudiju obiskujem te~aje nem{kega jezika v Izobra`evalnem sredi{~u Miklo{i~, zdaj te~aj {este stopnje. Nem{~ina je poleg angle{~ine moj drugi tuji jezik.

Del prostega ~asa namenjam {portu, zlasti kolesarjenju in jahanju. Med po~itnicami potujem. Ukvarjam se tudi s ~ebelarstvom in kozjerejo.

Zanima me zlasti delo z velikimi `ivalmi, ki zajema reprodukcijo, prehrano doma~ih `ivali, zdravje ~rede in `ivinorejo. @elim si delati v organizaciji, ki mi bo omogo~ila nadaljnje izobra`evanje in spopolnjevanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96155y.htm