* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

¬rtomir Praprotnik

1385 NOVA VAS, Nova vas 59
Telefon: (061) 798 074

Veterinarska fakulteta v Ljubljani, veterina

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem v zdravstvenem varstvu pre§vekovalcev.
Osnovno çolo sem konŸal v Novi vasi na Blokah z odliŸnim uspehom. Po osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno çolo v Postojni in tudi to konŸal z odliko. Med osnovnoçolskim in srednjeçolskim çtudijem sem se ukvarjal zlasti s taborniçtvom. VeŸ let sem bil vodnik na taborjenjih, opravil pa sem tudi teŸaje Gorske stra§e in Ekoloçke izvidnice.

Na fakulteti sem se vŸlanil v IVSA - mednarodno organizacijo çtudentov veterine. Udele§il sem se izmenjav s çtudenti s tujih fakultet: iz Barcelone, Zagreba in Budimpeçte. V povezavi s to organizacijo sem opravljal tudi poletno prakso pri veterinarju v Bolgariji, mesec dni pa pre§ivel na veterinarski fakulteti v Koçicah na Slovaçkem kot çtipendist programa CEEPUS.

Moja povpreŸna ocena po devetih semestrih çtudija je 9,2. Ob çtudiju obiskujem teŸaje nemçkega jezika v Izobra§evalnem srediçŸu MikloçiŸ, zdaj teŸaj çeste stopnje. NemçŸina je poleg angleçŸine moj drugi tuji jezik.

Del prostega Ÿasa namenjam çportu, zlasti kolesarjenju in jahanju. Med poŸitnicami potujem. Ukvarjam se tudi s Ÿebelarstvom in kozjerejo.

Zanima me zlasti delo z velikimi §ivalmi, ki zajema reprodukcijo, prehrano domaŸih §ivali, zdravje Ÿrede in §ivinorejo. ¦elim si delati v organizaciji, ki mi bo omogoŸila nadaljnje izobra§evanje in spopolnjevanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96155y.htm