* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Bernard Br{~i~

1000 LJUBLJANA, Chengdujska 2
Telefon: (061) 140 00 13

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ban~no-finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1996. Delati si `elim predvsem na analitsko - raziskovalnem podro~ju.
Osnovno {olo sem obiskoval v Ljubljani na Osnovni {oli Pre`ihovega Voranca in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom; tor mi je omogo~ilo vpis na zdaj{njo Gimnazijo Poljane - klasi~no-humanisti~na smer. Prvi dve leti sem opravil {olanje z odliko. Zaradi nadpovpre~nih uspehov sem bil izbran v prvi oddelek programa Mednarodna matura (International Baccalaureate) na Gimnaziji Be`igrad. Pouk je potekal ve~inoma v angle{~ini, in to je bila izvrstna prilo`nost, da dodobra spopolnim znanje angle{kega jezika. Poleg pridobljene splo{ne izobrazbe, pri tem je bila posebna pozornost namenjena naravoslovju, mi je to {olanje omogo~ilo tudi poglobitev znanja nem{kega jezika. Zaradi dose`enih u~nih uspehov mi je Gimnazija Be`igrad v sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana omogo~ila strokovno spopolnjevanje v [vici in na Cipru. Mednarodno maturo sem kon~al z odli~nim uspehom leta 1992.

@e od nekdaj mi je bila blizu ekonomija, zato sem se leta 1992 vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Ker me precej zanimajo makroekonomija, ban~ni{tvo in finance, sem se po koncu drugega letnika vpisal v ekonomski oddelek, v leto{njem {olskem letu {tudij nadaljeval na ban~no-finan~ni smeri in ga sredi junija tudi kon~al. Ves ~as {tudija sem se dodatno spopolnjeval s tujo strokovno literaturo in po svojih mo`nostih sledil tuji in doma~i strokovni periodiki.

Diplomsko delo opravljam pod mentorstvom doc. dr. Tineta Stanovnika na podro~ju reforme pokojninskega sistema. Zagovor diplomskega dela na~rtujem v leto{njem septembru.

Povpre~je mojih ocen izpitov med {tiriletnim {tudijem zna{a 8,5.

@e dvanajst let se ukvarjam z ra~unalni{tvom. Obvladujem poglavitno programsko orodje v okoljih DOS in Windows, in tudi nekatere specialisti~ne statisti~no-ekonometri~ne programe, kot so npr. SPSS PC, Statgraphics, TSP Micro, Soritec Sampler.

@elim si delati v okolju, kjer bi lahko s {tudijem pridobljeno teoreti~no znanje uporabil v praksi. Veseli me ustvarjalno analitsko-raziskovalno delo, pri katerem bi se lahko spopolnjeval.

Leto{njega oktobra nameravam {tudij nadaljevati na magistrskem programu ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in ga pozneje kon~ati z doktoratom ekonomskih znanosti.

V prostem ~asu se ukvarjam z umetnostno zgodovino, obiskujem simfoni~ne in solisti~ne koncerte v Cankarjevem domu v okviru zlatega, srebrnega, modrega in oran`nega abonmaja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96152y.htm