* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Bernard BrçŸiŸ

1000 LJUBLJANA, Chengdujska 2
Telefon: (061) 140 00 13

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, banŸno-finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1996. Delati si §elim predvsem na analitsko - raziskovalnem podroŸju.
Osnovno çolo sem obiskoval v Ljubljani na Osnovni çoli Pre§ihovega Voranca in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom; tor mi je omogoŸilo vpis na zdajçnjo Gimnazijo Poljane - klasiŸno-humanistiŸna smer. Prvi dve leti sem opravil çolanje z odliko. Zaradi nadpovpreŸnih uspehov sem bil izbran v prvi oddelek programa Mednarodna matura (International Baccalaureate) na Gimnaziji Be§igrad. Pouk je potekal veŸinoma v angleçŸini, in to je bila izvrstna prilo§nost, da dodobra spopolnim znanje angleçkega jezika. Poleg pridobljene sploçne izobrazbe, pri tem je bila posebna pozornost namenjena naravoslovju, mi je to çolanje omogoŸilo tudi poglobitev znanja nemçkega jezika. Zaradi dose§enih uŸnih uspehov mi je Gimnazija Be§igrad v sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana omogoŸila strokovno spopolnjevanje v ævici in na Cipru. Mednarodno maturo sem konŸal z odliŸnim uspehom leta 1992.

¦e od nekdaj mi je bila blizu ekonomija, zato sem se leta 1992 vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Ker me precej zanimajo makroekonomija, banŸniçtvo in finance, sem se po koncu drugega letnika vpisal v ekonomski oddelek, v letoçnjem çolskem letu çtudij nadaljeval na banŸno-finanŸni smeri in ga sredi junija tudi konŸal. Ves Ÿas çtudija sem se dodatno spopolnjeval s tujo strokovno literaturo in po svojih mo§nostih sledil tuji in domaŸi strokovni periodiki.

Diplomsko delo opravljam pod mentorstvom doc. dr. Tineta Stanovnika na podroŸju reforme pokojninskega sistema. Zagovor diplomskega dela naŸrtujem v letoçnjem septembru.

PovpreŸje mojih ocen izpitov med çtiriletnim çtudijem znaça 8,5.

¦e dvanajst let se ukvarjam z raŸunalniçtvom. Obvladujem poglavitno programsko orodje v okoljih DOS in Windows, in tudi nekatere specialistiŸne statistiŸno-ekonometriŸne programe, kot so npr. SPSS PC, Statgraphics, TSP Micro, Soritec Sampler.

¦elim si delati v okolju, kjer bi lahko s çtudijem pridobljeno teoretiŸno znanje uporabil v praksi. Veseli me ustvarjalno analitsko-raziskovalno delo, pri katerem bi se lahko spopolnjeval.

Letoçnjega oktobra nameravam çtudij nadaljevati na magistrskem programu ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in ga pozneje konŸati z doktoratom ekonomskih znanosti.

V prostem Ÿasu se ukvarjam z umetnostno zgodovino, obiskujem simfoniŸne in solistiŸne koncerte v Cankarjevem domu v okviru zlatega, srebrnega, modrega in oran§nega abonmaja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96152y.htm