* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Bernard Brščič

1000 LJUBLJANA, Chengdujska 2
Telefon: (061) 140 00 13

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, bančno-finančna smer

Študij bom predvidoma končal septembra 1996. Delati si želim predvsem na analitsko - raziskovalnem področju.
Osnovno šolo sem obiskoval v Ljubljani na Osnovni šoli Prežihovega Voranca in jo vsa leta končeval z odličnim uspehom; tor mi je omogočilo vpis na zdajšnjo Gimnazijo Poljane - klasično-humanistična smer. Prvi dve leti sem opravil šolanje z odliko. Zaradi nadpovprečnih uspehov sem bil izbran v prvi oddelek programa Mednarodna matura (International Baccalaureate) na Gimnaziji Bežigrad. Pouk je potekal večinoma v angleščini, in to je bila izvrstna priložnost, da dodobra spopolnim znanje angleškega jezika. Poleg pridobljene splošne izobrazbe, pri tem je bila posebna pozornost namenjena naravoslovju, mi je to šolanje omogočilo tudi poglobitev znanja nemškega jezika. Zaradi doseženih učnih uspehov mi je Gimnazija Bežigrad v sodelovanju z Rotary klubom Ljubljana omogočila strokovno spopolnjevanje v Švici in na Cipru. Mednarodno maturo sem končal z odličnim uspehom leta 1992.

Že od nekdaj mi je bila blizu ekonomija, zato sem se leta 1992 vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Ker me precej zanimajo makroekonomija, bančništvo in finance, sem se po koncu drugega letnika vpisal v ekonomski oddelek, v letošnjem šolskem letu študij nadaljeval na bančno-finančni smeri in ga sredi junija tudi končal. Ves čas študija sem se dodatno spopolnjeval s tujo strokovno literaturo in po svojih možnostih sledil tuji in domači strokovni periodiki.

Diplomsko delo opravljam pod mentorstvom doc. dr. Tineta Stanovnika na področju reforme pokojninskega sistema. Zagovor diplomskega dela načrtujem v letošnjem septembru.

Povprečje mojih ocen izpitov med štiriletnim študijem znaša 8,5.

Že dvanajst let se ukvarjam z računalništvom. Obvladujem poglavitno programsko orodje v okoljih DOS in Windows, in tudi nekatere specialistične statistično-ekonometrične programe, kot so npr. SPSS PC, Statgraphics, TSP Micro, Soritec Sampler.

Želim si delati v okolju, kjer bi lahko s študijem pridobljeno teoretično znanje uporabil v praksi. Veseli me ustvarjalno analitsko-raziskovalno delo, pri katerem bi se lahko spopolnjeval.

Letošnjega oktobra nameravam študij nadaljevati na magistrskem programu ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in ga pozneje končati z doktoratom ekonomskih znanosti.

V prostem času se ukvarjam z umetnostno zgodovino, obiskujem simfonične in solistične koncerte v Cankarjevem domu v okviru zlatega, srebrnega, modrega in oranžnega abonmaja.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96152y.htm