* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mojca Vilfan

1231 LJUBLJANA - ^RNU^E, Ulica v Kokov{ek 49
Telefon: (061) 373 132
E-mail: mojca.vilfan@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za fiziko, fizika

[tudij bom predvidoma kon~ala aprila 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju raziskovalnega in pedago{kega dela.
Med letoma 1980 - 1988 sem obiskovala Osnovno {olo Maksa Pe~arja v ^rnu~ah, Ljubljana. V vseh razredih sem bila odli~na. Dosegla sem vsa Vegova priznanja: {tiri bronasta, tri srebrna ter dve zlati. Leta 1988 sem dosegla prvo mesto na republi{kem tekmovanju iz matematike in bila ~lanica slovenske ekipe na zveznem tekmovanju. Udele`ila sem se poletne {ole matematike v Kopru. V Pionirskem domu sem se pet let u~ila nem{~ino.

Srednjo naravoslovno {olo v Ljubljani (Gimnazija Be`igrad) sem obiskovala med letoma 1988 - 1992. Tudi tu sem bila v vseh razredih odli~na in se udele`evala raznih tekmovanj in dosegala lepe uspehe:1989 - prvo mesto na republi{kem tekmovanju iz matematike, udele`ba na zveznem v Skopju, udele`ba na poletni {oli matematike na otoku Silba; 1990 - pohvala na republi{kem tekmovanju iz matematike; 1991 - pohvala na republi{kem tekmovanju iz fizike; 1992 - tretja nagrada na republi{kem tekmovanju iz matematike in tretja nagrada na republi{kem tekmovanju iz fizike.

Med srednjim {olanjem sem z odliko opravila tudi te~aj angle{~ine na Trinity College, Dublin, Irska.

Po srednji {oli sem se vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, zdaj preimenovana v Fakulteto za matematiko in fiziko, v program fizika. Dve leti sem obiskovala matemati~no-fizikalno smer, dve leti izbirno. Povpre~no oceno imam 9,5.

Med {tudijem sem delala v sprejemnem uradu na treh mednarodnih fizikalnih konferencah: Portoro` (1993), Bovec (1995) ter Bled (1996). Bila sem ~lanica komisije na vseh republi{kih tekmovanjih srednje{olcev iz fizike. Leta 1996 sem v Obzorniku za matematiko in fiziko objavila ~lanek Mikroskop na atomsko silo.

In moje `elje? Neko~ priti na Antarktiko. S fiziko ali brez...
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96150y.htm