* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mojca Vilfan

1231 LJUBLJANA - ¬RNU¬E, Ulica v Kokovçek 49
Telefon: (061) 373 132
E-mail: mojca.vilfan@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za fiziko, fizika

ætudij bom predvidoma konŸala aprila 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju raziskovalnega in pedagoçkega dela.
Med letoma 1980 - 1988 sem obiskovala Osnovno çolo Maksa PeŸarja v ¬rnuŸah, Ljubljana. V vseh razredih sem bila odliŸna. Dosegla sem vsa Vegova priznanja: çtiri bronasta, tri srebrna ter dve zlati. Leta 1988 sem dosegla prvo mesto na republiçkem tekmovanju iz matematike in bila Ÿlanica slovenske ekipe na zveznem tekmovanju. Udele§ila sem se poletne çole matematike v Kopru. V Pionirskem domu sem se pet let uŸila nemçŸino.

Srednjo naravoslovno çolo v Ljubljani (Gimnazija Be§igrad) sem obiskovala med letoma 1988 - 1992. Tudi tu sem bila v vseh razredih odliŸna in se udele§evala raznih tekmovanj in dosegala lepe uspehe:1989 - prvo mesto na republiçkem tekmovanju iz matematike, udele§ba na zveznem v Skopju, udele§ba na poletni çoli matematike na otoku Silba; 1990 - pohvala na republiçkem tekmovanju iz matematike; 1991 - pohvala na republiçkem tekmovanju iz fizike; 1992 - tretja nagrada na republiçkem tekmovanju iz matematike in tretja nagrada na republiçkem tekmovanju iz fizike.

Med srednjim çolanjem sem z odliko opravila tudi teŸaj angleçŸine na Trinity College, Dublin, Irska.

Po srednji çoli sem se vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, zdaj preimenovana v Fakulteto za matematiko in fiziko, v program fizika. Dve leti sem obiskovala matematiŸno-fizikalno smer, dve leti izbirno. PovpreŸno oceno imam 9,5.

Med çtudijem sem delala v sprejemnem uradu na treh mednarodnih fizikalnih konferencah: Portoro§ (1993), Bovec (1995) ter Bled (1996). Bila sem Ÿlanica komisije na vseh republiçkih tekmovanjih srednjeçolcev iz fizike. Leta 1996 sem v Obzorniku za matematiko in fiziko objavila Ÿlanek Mikroskop na atomsko silo.

In moje §elje? NekoŸ priti na Antarktiko. S fiziko ali brez...
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96150y.htm