* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mojca Vilfan

1231 LJUBLJANA - ČRNUČE, Ulica v Kokovšek 49
Telefon: (061) 373 132
E-mail: mojca.vilfan@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za fiziko, fizika

Študij bom predvidoma končala aprila 1997. Delati si želim predvsem na področju raziskovalnega in pedagoškega dela.
Med letoma 1980 - 1988 sem obiskovala Osnovno šolo Maksa Pečarja v Črnučah, Ljubljana. V vseh razredih sem bila odlična. Dosegla sem vsa Vegova priznanja: štiri bronasta, tri srebrna ter dve zlati. Leta 1988 sem dosegla prvo mesto na republiškem tekmovanju iz matematike in bila članica slovenske ekipe na zveznem tekmovanju. Udeležila sem se poletne šole matematike v Kopru. V Pionirskem domu sem se pet let učila nemščino.

Srednjo naravoslovno šolo v Ljubljani (Gimnazija Bežigrad) sem obiskovala med letoma 1988 - 1992. Tudi tu sem bila v vseh razredih odlična in se udeleževala raznih tekmovanj in dosegala lepe uspehe:1989 - prvo mesto na republiškem tekmovanju iz matematike, udeležba na zveznem v Skopju, udeležba na poletni šoli matematike na otoku Silba; 1990 - pohvala na republiškem tekmovanju iz matematike; 1991 - pohvala na republiškem tekmovanju iz fizike; 1992 - tretja nagrada na republiškem tekmovanju iz matematike in tretja nagrada na republiškem tekmovanju iz fizike.

Med srednjim šolanjem sem z odliko opravila tudi tečaj angleščine na Trinity College, Dublin, Irska.

Po srednji šoli sem se vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, zdaj preimenovana v Fakulteto za matematiko in fiziko, v program fizika. Dve leti sem obiskovala matematično-fizikalno smer, dve leti izbirno. Povprečno oceno imam 9,5.

Med študijem sem delala v sprejemnem uradu na treh mednarodnih fizikalnih konferencah: Portorož (1993), Bovec (1995) ter Bled (1996). Bila sem članica komisije na vseh republiških tekmovanjih srednješolcev iz fizike. Leta 1996 sem v Obzorniku za matematiko in fiziko objavila članek Mikroskop na atomsko silo.

In moje želje? Nekoč priti na Antarktiko. S fiziko ali brez...
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96150y.htm