* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Katarina [muc

1000 LJUBLJANA, Ra{i{ka 1
Telefon: (061) 573 080

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~ala januarja 1997. Delati si `elim predvsem v interni medicini, anesteziji, ginekologiji.
Osnovno {olo sem kon~ala v Ljubljani z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem {est let obiskovala te~aj angle{~ine in dve leti te~aj nem{~ine. Sodelovala sem na {tevilnih tekmovanjih, uspe{na sem bila predvsem v kemiji, na republi{kem tekmovanju sem dosegla drugo mesto.

[olanje sem nadaljevala na Srednji naravoslovni {oli v Ljubljani. Pod vodstvom dr. Mili~i~a s Kemijskega in{tituta sem v ~etrtem letniku pripravila raziskovalno nalogo Vpliv me{anja in zra~enja na rast glive Claviceps Puipuica in produkcijo ergotalkaloidov. Nalogo sem uspe{no predstavila na republi{kem sre~anju mladih raziskovalcev. Srednjo {olo sem kon~ala s prav dobrim uspehom in se odlo~ila za {tudij medicine. Med {tudijem sem obiskovala te~aje italijan{~ine. V ~etrtem letniku sva s kolegico pod vodstvom doc. dr. Polone Peternel s klinike za `ilne bolezni pripravili raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv menstruacijskega ciklusa na teste hemostaze. Za nalogo sva bili nagrajeni s fakultetno Pre{ernovo nagrado.

Prosti ~as sem namenila {portu, med poletnimi po~itnicami pa sem nabirala izku{nje s potovanji.

V prihodnosti se `elim {e dodatno izobra`evati in dopolniti znanje jezikov. Za dolo~eno smer v medicini se {e nisem odlo~ila, zanimajo pa me interna medicina, ginekologija, anestezija in dermatologija.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96149y.htm