* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Katarina æmuc

1000 LJUBLJANA, Raçiçka 1
Telefon: (061) 573 080

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸala januarja 1997. Delati si §elim predvsem v interni medicini, anesteziji, ginekologiji.
Osnovno çolo sem konŸala v Ljubljani z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem çest let obiskovala teŸaj angleçŸine in dve leti teŸaj nemçŸine. Sodelovala sem na çtevilnih tekmovanjih, uspeçna sem bila predvsem v kemiji, na republiçkem tekmovanju sem dosegla drugo mesto.

æolanje sem nadaljevala na Srednji naravoslovni çoli v Ljubljani. Pod vodstvom dr. MiliŸiŸa s Kemijskega inçtituta sem v Ÿetrtem letniku pripravila raziskovalno nalogo Vpliv meçanja in zraŸenja na rast glive Claviceps Puipuica in produkcijo ergotalkaloidov. Nalogo sem uspeçno predstavila na republiçkem sreŸanju mladih raziskovalcev. Srednjo çolo sem konŸala s prav dobrim uspehom in se odloŸila za çtudij medicine. Med çtudijem sem obiskovala teŸaje italijançŸine. V Ÿetrtem letniku sva s kolegico pod vodstvom doc. dr. Polone Peternel s klinike za §ilne bolezni pripravili raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv menstruacijskega ciklusa na teste hemostaze. Za nalogo sva bili nagrajeni s fakultetno Preçernovo nagrado.

Prosti Ÿas sem namenila çportu, med poletnimi poŸitnicami pa sem nabirala izkuçnje s potovanji.

V prihodnosti se §elim çe dodatno izobra§evati in dopolniti znanje jezikov. Za doloŸeno smer v medicini se çe nisem odloŸila, zanimajo pa me interna medicina, ginekologija, anestezija in dermatologija.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96149y.htm