* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Marko Bo{njak

1000 LJUBLJANA, Bratov`eva plo{~ad 16
Telefon: (061) 140 75 46

Pravna fakulteta v Ljubljani, pravo

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem v javni upravi.
Sem {tudent ~etrtega letnika Pravne fakultete v Ljubljani.

Osnovno {olo in gimnazijo sem kon~al v Ljubljani. V ~asu svojega osnovno in srednje{olskega izobra`evanja sem se udejstvoval na razli~nih podro~jih in za to prejel tudi nekaj priznanj (npr. matematika, fizika, logika, zgodovina, angle{~ina). ^eprav mi naravoslovje nikoli ni bilo tuje, sem se vendar po~util bolj "doma" na podro~ju dru`boslovja: v zgodovini, psihologiji, knji`evnosti, sociologiji, tujih jezikih ipd.

Ko sem se odlo~il za {tudij prava, pravzaprav nisem imel jasne predstave, kaj to zame pomeni, a zdi se mi, da sem se odlo~il prav. Med razli~nimi pravnimi disciplinami so me najbolj pritegnile t.i. javnopravne, npr. ustavno, kazensko in upravno pravo. Izpite sem opravljal gladko, prejel pa sem tudi priznanje za nadpovpre~en {tudijski uspeh. Moja povpre~na ocena dosedanjega {tudija v trenutku sestavljanja te predstavitve zna{a 9,2. Med {tudijem sem delal kot svetovalec Slu`be pravne pomo~i za {tudente, bil sem ~lan uredni{tva {tudentskega ~asopisa Pamfil, sodeloval pa sem {e na nekaterih drugih projektih s podro~ja mojega {tudija.

Izmed tujih jezikov aktivno obvladam angle{ko in nem{ko, pasivno pa francosko.

Do diplome me v trenutku sestavljanja te predstavitve lo~ijo {e {tirje izpiti, diplomirati pa nameravam med 1. 1. 1997 in 31. 9. 1997.

Za slu`bo po diplomi {e nimam trdnih na~rtov, `elim pa se zaposliti v taki in{tituciji ali organizaciji, ki bi mi omogo~ila opravljanje dr`avnega pravni{kega izpita, po mo`nosti pa tudi nadaljnje izobra`evanje v okviru magistrskega {tudija. Tuje bi mi bilo delovno mesto, ki bi zahtevalo veliko monotonih opravil in na katerem ne bi delal z ljudmi, ustrezalo pa bi mi delo, ki bi bilo tudi interdisciplinarno in pri katerem bi lahko uporabil dozdaj pridobljeno znanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96145y.htm