* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Marko Boçnjak

1000 LJUBLJANA, Bratov§eva ploçŸad 16
Telefon: (061) 140 75 46

Pravna fakulteta v Ljubljani, pravo

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem v javni upravi.
Sem çtudent Ÿetrtega letnika Pravne fakultete v Ljubljani.

Osnovno çolo in gimnazijo sem konŸal v Ljubljani. V Ÿasu svojega osnovno in srednjeçolskega izobra§evanja sem se udejstvoval na razliŸnih podroŸjih in za to prejel tudi nekaj priznanj (npr. matematika, fizika, logika, zgodovina, angleçŸina). ¬eprav mi naravoslovje nikoli ni bilo tuje, sem se vendar poŸutil bolj "doma" na podroŸju dru§boslovja: v zgodovini, psihologiji, knji§evnosti, sociologiji, tujih jezikih ipd.

Ko sem se odloŸil za çtudij prava, pravzaprav nisem imel jasne predstave, kaj to zame pomeni, a zdi se mi, da sem se odloŸil prav. Med razliŸnimi pravnimi disciplinami so me najbolj pritegnile t.i. javnopravne, npr. ustavno, kazensko in upravno pravo. Izpite sem opravljal gladko, prejel pa sem tudi priznanje za nadpovpreŸen çtudijski uspeh. Moja povpreŸna ocena dosedanjega çtudija v trenutku sestavljanja te predstavitve znaça 9,2. Med çtudijem sem delal kot svetovalec Slu§be pravne pomoŸi za çtudente, bil sem Ÿlan uredniçtva çtudentskega Ÿasopisa Pamfil, sodeloval pa sem çe na nekaterih drugih projektih s podroŸja mojega çtudija.

Izmed tujih jezikov aktivno obvladam angleçko in nemçko, pasivno pa francosko.

Do diplome me v trenutku sestavljanja te predstavitve loŸijo çe çtirje izpiti, diplomirati pa nameravam med 1. 1. 1997 in 31. 9. 1997.

Za slu§bo po diplomi çe nimam trdnih naŸrtov, §elim pa se zaposliti v taki inçtituciji ali organizaciji, ki bi mi omogoŸila opravljanje dr§avnega pravniçkega izpita, po mo§nosti pa tudi nadaljnje izobra§evanje v okviru magistrskega çtudija. Tuje bi mi bilo delovno mesto, ki bi zahtevalo veliko monotonih opravil in na katerem ne bi delal z ljudmi, ustrezalo pa bi mi delo, ki bi bilo tudi interdisciplinarno in pri katerem bi lahko uporabil dozdaj pridobljeno znanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96145y.htm