* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Marko Bošnjak

1000 LJUBLJANA, Bratovževa ploščad 16
Telefon: (061) 140 75 46

Pravna fakulteta v Ljubljani, pravo

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem v javni upravi.
Sem študent četrtega letnika Pravne fakultete v Ljubljani.

Osnovno šolo in gimnazijo sem končal v Ljubljani. V času svojega osnovno in srednješolskega izobraževanja sem se udejstvoval na različnih področjih in za to prejel tudi nekaj priznanj (npr. matematika, fizika, logika, zgodovina, angleščina). Čeprav mi naravoslovje nikoli ni bilo tuje, sem se vendar počutil bolj "doma" na področju družboslovja: v zgodovini, psihologiji, književnosti, sociologiji, tujih jezikih ipd.

Ko sem se odločil za študij prava, pravzaprav nisem imel jasne predstave, kaj to zame pomeni, a zdi se mi, da sem se odločil prav. Med različnimi pravnimi disciplinami so me najbolj pritegnile t.i. javnopravne, npr. ustavno, kazensko in upravno pravo. Izpite sem opravljal gladko, prejel pa sem tudi priznanje za nadpovprečen študijski uspeh. Moja povprečna ocena dosedanjega študija v trenutku sestavljanja te predstavitve znaša 9,2. Med študijem sem delal kot svetovalec Službe pravne pomoči za študente, bil sem član uredništva študentskega časopisa Pamfil, sodeloval pa sem še na nekaterih drugih projektih s področja mojega študija.

Izmed tujih jezikov aktivno obvladam angleško in nemško, pasivno pa francosko.

Do diplome me v trenutku sestavljanja te predstavitve ločijo še štirje izpiti, diplomirati pa nameravam med 1. 1. 1997 in 31. 9. 1997.

Za službo po diplomi še nimam trdnih načrtov, želim pa se zaposliti v taki inštituciji ali organizaciji, ki bi mi omogočila opravljanje državnega pravniškega izpita, po možnosti pa tudi nadaljnje izobraževanje v okviru magistrskega študija. Tuje bi mi bilo delovno mesto, ki bi zahtevalo veliko monotonih opravil in na katerem ne bi delal z ljudmi, ustrezalo pa bi mi delo, ki bi bilo tudi interdisciplinarno in pri katerem bi lahko uporabil dozdaj pridobljeno znanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96145y.htm