* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Sonja Pavleni~ Weber

1000 LJUBLJANA, Kolezijska 30
Telefon: (061) 217 005

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, A - angle{ki jezik, B - sociologija

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju angle{kega jezika, sociologije ali ekonomije.
Osnovno {olo sem obiskovala v Mariboru in jo leta 1986 kon~ala z odli~nim uspehom. [olanje sem nadaljevala na srednji {oli pedago{ke in kulturne usmeritve, na kulturni smeri. @e zgodaj, v osnovni {oli, sem pokazala zanimanje za angle{ki jezik, zato so mi star{i po kon~anem prvem letniku omogo~ili potovanje v Anglijo; tam sem obiskovala te~aj angle{kega jezika in spoznavala de`elo, ter jo prav vzljubila. Anglijo sem spet obiskala dve leti kasneje in v tritedenskem te~aju pridobila veliko znanja ter sklenila prijateljstva s sovrstniki z vsega sveta. Med srednje{olskim izobra`evanjem sem za~ela in{truirati angle{ki jezik, in to po~nem {e danes. Srednjo {olo sem kon~ala leta 1990 z odli~nim uspehom in si pridobila naziv organizatorica kulturne dejavnosti. Istega leta sem se vpisala na Pedago{ko fakulteto v Mariboru, na smer angle{ki jezik in smer sociologija. Leta 1993, po kon~anem tretjem letniku, sem spet odpotovala v Anglijo, tokrat kot varuhinja. [est mesecev sem pre`ivela v Ju`nem Londonu pri izjemno prijetni dru`ini in imela odli~no prilo`nost za poglabljanje znanja angle{~ine. Uspelo mi je premagati srame`ljivost pri sporazumevanju v tujem jeziku. Kasneje sem obiskala tudi ZDA. Potovala sem po Kaliforniji, Arizoni in Nevadi ter spoznavala razli~ne ljudi in obi~aje.

Med {tudijem sem opravljala razna prilo`nostna dela. Ve~krat sem bila hostesa na sejmih, v zadnjem ~asu pa prevajam razli~na besedila, predvsem bro{ure in reklamne prospekte z razli~nih podro~ij, in{truiram, vodim te~aj angle{kega jezika za odrasle in pomagam v podjetju, ki se ukvarja s finan~nim svetovanjem - za to sem se morala nau~iti tudi dela na ra~unalniku.

Po diplomi bi se `elela zaposliti v organizaciji v Mariboru, kjer je delo zelo raznoliko, bodisi s podro~ja jezika, sociologije ali pa ekonomije. V ta namen sem se pripravljena dodatno izobra`evati. Veseli me tudi prevajanje, vendar se zavedam, da bo na za~etku te`ko in da so pri tem delu poleg znanja zelo pomembne izku{nje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96144y.htm