* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Sonja PavleniŸ Weber

1000 LJUBLJANA, Kolezijska 30
Telefon: (061) 217 005

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, A - angleçki jezik, B - sociologija

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju angleçkega jezika, sociologije ali ekonomije.
Osnovno çolo sem obiskovala v Mariboru in jo leta 1986 konŸala z odliŸnim uspehom. æolanje sem nadaljevala na srednji çoli pedagoçke in kulturne usmeritve, na kulturni smeri. ¦e zgodaj, v osnovni çoli, sem pokazala zanimanje za angleçki jezik, zato so mi starçi po konŸanem prvem letniku omogoŸili potovanje v Anglijo; tam sem obiskovala teŸaj angleçkega jezika in spoznavala de§elo, ter jo prav vzljubila. Anglijo sem spet obiskala dve leti kasneje in v tritedenskem teŸaju pridobila veliko znanja ter sklenila prijateljstva s sovrstniki z vsega sveta. Med srednjeçolskim izobra§evanjem sem zaŸela inçtruirati angleçki jezik, in to poŸnem çe danes. Srednjo çolo sem konŸala leta 1990 z odliŸnim uspehom in si pridobila naziv organizatorica kulturne dejavnosti. Istega leta sem se vpisala na Pedagoçko fakulteto v Mariboru, na smer angleçki jezik in smer sociologija. Leta 1993, po konŸanem tretjem letniku, sem spet odpotovala v Anglijo, tokrat kot varuhinja. æest mesecev sem pre§ivela v Ju§nem Londonu pri izjemno prijetni dru§ini in imela odliŸno prilo§nost za poglabljanje znanja angleçŸine. Uspelo mi je premagati srame§ljivost pri sporazumevanju v tujem jeziku. Kasneje sem obiskala tudi ZDA. Potovala sem po Kaliforniji, Arizoni in Nevadi ter spoznavala razliŸne ljudi in obiŸaje.

Med çtudijem sem opravljala razna prilo§nostna dela. VeŸkrat sem bila hostesa na sejmih, v zadnjem Ÿasu pa prevajam razliŸna besedila, predvsem broçure in reklamne prospekte z razliŸnih podroŸij, inçtruiram, vodim teŸaj angleçkega jezika za odrasle in pomagam v podjetju, ki se ukvarja s finanŸnim svetovanjem - za to sem se morala nauŸiti tudi dela na raŸunalniku.

Po diplomi bi se §elela zaposliti v organizaciji v Mariboru, kjer je delo zelo raznoliko, bodisi s podroŸja jezika, sociologije ali pa ekonomije. V ta namen sem se pripravljena dodatno izobra§evati. Veseli me tudi prevajanje, vendar se zavedam, da bo na zaŸetku te§ko in da so pri tem delu poleg znanja zelo pomembne izkuçnje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96144y.htm