* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Gregor Petkov{ek

1000 LJUBLJANA, Plevan~eva 18
Telefon: (061) 575 155

Fakulteta za gradbeni{tvo in geodezijo v Ljubljani, hidrotehni~na smer

Delati si `elim predvsem v hidrotehniki (hidravlika, hidrologija, zdravstvena hidrotehnika), na podro~ju modeliranja dinamike in kvalitete vode, ekolo{kih modelov, hidrolo{kih modelov, pri geografsko informacijskih sistemih.
Po kon~ani osnovni {oli, ki sem jo vsa leta kon~al z odli~nim uspehom, sem se vpisal na Srednjo naravoslovno {olo Ljubljana (gimnazija Be`igrad), program Naravoslovno-matemati~ni tehnik; izdeloval sem jo s prav dobrim uspehom, zaklju~ni izpit pa opravil z odli~nim. V ~etrtem letniku sem na republi{kem tekmovanju iz matematike osvojil drugo nagrado. V tem ~asu sem pogosto nastopal na {ahovskih tekmovanjih, ve~inoma na republi{kih mladinskih prvenstvih, najve~ji uspeh pa sem dosegel na prvem ~lanskem dr`avnem prvenstvu leta 1991, ko sem osvojil naslov mojstrskega kandidata.

Po kon~ani srednji {oli sem se vpisal na Fakulteto za arhitekturo, gradbeni{tvo in geodezijo v Ljubljani, oddelek za gradbeni{tvo, in se v tretjem letniku odlo~il za hidrotehni~no smer. Odtlej sem sodeloval pri nekaterih projektih na{ih predavateljev; tako sem za doc. dr. Steinmana napisal ra~unalni{ki program za ra~un cevnih prepustov (poteka v okolju MS Windows), pri skupini prof. Rajarja pa sem sodeloval pri ra~unu {irjenja radioaktivnih polutantov v Japonskem morju in pri izbolj{avi njihovega modela {irjenja koncentracij raztopin v teko~inah.

Obvladam delo z ve~ino obi~ajnih in tehni~nih ra~unalni{kih programov, kot so Word, Excel, AutoCAD ipd., in programiranje, zlasti v jeziku C/C++.

Moj prvi tuji jezik je angle{~ina, poleg te govorim {e {pansko (opravljeni dve stopnji v {oli za tuje jezike Panteon) in nem{ko (srednja {ola).

@elim opravljati ustvarjalno in zanimivo delo, ob tem pa se tudi nadalje izobra`evati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96143y.htm