* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Gregor Petkovçek

1000 LJUBLJANA, PlevanŸeva 18
Telefon: (061) 575 155

Fakulteta za gradbeniçtvo in geodezijo v Ljubljani, hidrotehniŸna smer

Delati si §elim predvsem v hidrotehniki (hidravlika, hidrologija, zdravstvena hidrotehnika), na podroŸju modeliranja dinamike in kvalitete vode, ekoloçkih modelov, hidroloçkih modelov, pri geografsko informacijskih sistemih.
Po konŸani osnovni çoli, ki sem jo vsa leta konŸal z odliŸnim uspehom, sem se vpisal na Srednjo naravoslovno çolo Ljubljana (gimnazija Be§igrad), program Naravoslovno-matematiŸni tehnik; izdeloval sem jo s prav dobrim uspehom, zakljuŸni izpit pa opravil z odliŸnim. V Ÿetrtem letniku sem na republiçkem tekmovanju iz matematike osvojil drugo nagrado. V tem Ÿasu sem pogosto nastopal na çahovskih tekmovanjih, veŸinoma na republiçkih mladinskih prvenstvih, najveŸji uspeh pa sem dosegel na prvem Ÿlanskem dr§avnem prvenstvu leta 1991, ko sem osvojil naslov mojstrskega kandidata.

Po konŸani srednji çoli sem se vpisal na Fakulteto za arhitekturo, gradbeniçtvo in geodezijo v Ljubljani, oddelek za gradbeniçtvo, in se v tretjem letniku odloŸil za hidrotehniŸno smer. Odtlej sem sodeloval pri nekaterih projektih naçih predavateljev; tako sem za doc. dr. Steinmana napisal raŸunalniçki program za raŸun cevnih prepustov (poteka v okolju MS Windows), pri skupini prof. Rajarja pa sem sodeloval pri raŸunu çirjenja radioaktivnih polutantov v Japonskem morju in pri izboljçavi njihovega modela çirjenja koncentracij raztopin v tekoŸinah.

Obvladam delo z veŸino obiŸajnih in tehniŸnih raŸunalniçkih programov, kot so Word, Excel, AutoCAD ipd., in programiranje, zlasti v jeziku C/C++.

Moj prvi tuji jezik je angleçŸina, poleg te govorim çe çpansko (opravljeni dve stopnji v çoli za tuje jezike Panteon) in nemçko (srednja çola).

¦elim opravljati ustvarjalno in zanimivo delo, ob tem pa se tudi nadalje izobra§evati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96143y.htm