* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Gregor Petkovšek

1000 LJUBLJANA, Plevančeva 18
Telefon: (061) 575 155

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, hidrotehnična smer

Delati si želim predvsem v hidrotehniki (hidravlika, hidrologija, zdravstvena hidrotehnika), na področju modeliranja dinamike in kvalitete vode, ekoloških modelov, hidroloških modelov, pri geografsko informacijskih sistemih.
Po končani osnovni šoli, ki sem jo vsa leta končal z odličnim uspehom, sem se vpisal na Srednjo naravoslovno šolo Ljubljana (gimnazija Bežigrad), program Naravoslovno-matematični tehnik; izdeloval sem jo s prav dobrim uspehom, zaključni izpit pa opravil z odličnim. V četrtem letniku sem na republiškem tekmovanju iz matematike osvojil drugo nagrado. V tem času sem pogosto nastopal na šahovskih tekmovanjih, večinoma na republiških mladinskih prvenstvih, največji uspeh pa sem dosegel na prvem članskem državnem prvenstvu leta 1991, ko sem osvojil naslov mojstrskega kandidata.

Po končani srednji šoli sem se vpisal na Fakulteto za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, oddelek za gradbeništvo, in se v tretjem letniku odločil za hidrotehnično smer. Odtlej sem sodeloval pri nekaterih projektih naših predavateljev; tako sem za doc. dr. Steinmana napisal računalniški program za račun cevnih prepustov (poteka v okolju MS Windows), pri skupini prof. Rajarja pa sem sodeloval pri računu širjenja radioaktivnih polutantov v Japonskem morju in pri izboljšavi njihovega modela širjenja koncentracij raztopin v tekočinah.

Obvladam delo z večino običajnih in tehničnih računalniških programov, kot so Word, Excel, AutoCAD ipd., in programiranje, zlasti v jeziku C/C++.

Moj prvi tuji jezik je angleščina, poleg te govorim še špansko (opravljeni dve stopnji v šoli za tuje jezike Panteon) in nemško (srednja šola).

Želim opravljati ustvarjalno in zanimivo delo, ob tem pa se tudi nadalje izobraževati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96143y.htm