* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Goran Jablanov

1210 LJUBLJANA - [ENTVID, V Dovje` 3, Brod
Telefon: (061) 59 971

Fakulteta za {port v Ljubljani, {portna rekreacija

[tudij bom predvidoma kon~al oktobra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju {porta in ra~unalni{tva, (programiranje, biomehanika, pedago{ko delo).
Osnovno {olo sem kon~al v Ljubljani na Brodu z odli~nim uspehom in se `e med osnovno{olskim {olanjem ukvarjal z vrhunskim {portom (karate in lokostrelstvo), ter dosegel veliko dr`avnih rekordov. Sodeloval sem tudi na tekmovanjih za Vegova priznanja.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo {olo za ra~unalni{tvo Vi~ v Ljubljani in se {e naprej aktivno (tekmovalno) ukvarjal s {portom. Med {olanjem sem se vsa leta u~il angle{~ino in v srednji {oli {e dodatno nem{~ino ({tiri leta). Takrat sem dobival kadrovsko {tipendijo `elezni{kega gospodarstva, tam sem opravljal ra~unalni{ko prakso, med po~itnicami pa sem delal tudi v ra~unovodstvu (vodenje glavne knjige).

Po kon~ani srednji {oli sem od{el slu`it voja{~ino v JLA, zadnja slovenska generacija, ki je slu`ila 12 mesecev. Po voja{~ini sem opravil sprejemne izpite na Fakulteti za ra~unalni{tvo in elektrotehniko. Uspe{no sem {tudiral en semester in kon~al vse izpite, vendar pa sem spoznal, da `elim delati tudi kot pedagog. Zato sem se odlo~il, da bom poskusil opraviti sprejemne izpite na Fakulteti za {port v Ljubljani. Le-te sem uspe{no opravil in se tako tudi vpisal na to fakulteto.

Veseli me tako pedago{ko kot znanstveno delo. Na tej fakulteti oboje zelo uspe{no zdru`ujem. V prostem ~asu delam na institutu za {port na podro~ju biomehanike poleg tega pa zelo uspe{no delam tudi na pedago{kem podro~ju. V {tiriletnem {tudiju sem bil zadnja tri leta nagrajen kot {tudijsko najuspe{nej{i {tudent svoje generacije. Dobil sem tudi nagrado za izredno uspe{no opravljeno pedago{ko prakso, ki jo dobijo le trije {tudentje na generacijo. Po kon~ani diplomi bom najverjetneje {tudiral naprej do magisterija, in kdo ve, mogo~e tudi dlje. @elim delati tako v znanosti kot tudi v pedago{kem poklicu. Sku{al bom zdru`iti {port in ra~unalni{tvo in seveda tudi tr`enje le-tega. V nadaljevanju {olanja bi rad spopolnil znanje nem{~ine in dosegel aktivno raven (kot angle{~ino).
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96142y.htm