* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Goran Jablanov

1210 LJUBLJANA - æENTVID, V Dovje§ 3, Brod
Telefon: (061) 59 971

Fakulteta za çport v Ljubljani, çportna rekreacija

ætudij bom predvidoma konŸal oktobra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju çporta in raŸunalniçtva, (programiranje, biomehanika, pedagoçko delo).
Osnovno çolo sem konŸal v Ljubljani na Brodu z odliŸnim uspehom in se §e med osnovnoçolskim çolanjem ukvarjal z vrhunskim çportom (karate in lokostrelstvo), ter dosegel veliko dr§avnih rekordov. Sodeloval sem tudi na tekmovanjih za Vegova priznanja.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo çolo za raŸunalniçtvo ViŸ v Ljubljani in se çe naprej aktivno (tekmovalno) ukvarjal s çportom. Med çolanjem sem se vsa leta uŸil angleçŸino in v srednji çoli çe dodatno nemçŸino (çtiri leta). Takrat sem dobival kadrovsko çtipendijo §elezniçkega gospodarstva, tam sem opravljal raŸunalniçko prakso, med poŸitnicami pa sem delal tudi v raŸunovodstvu (vodenje glavne knjige).

Po konŸani srednji çoli sem odçel slu§it vojaçŸino v JLA, zadnja slovenska generacija, ki je slu§ila 12 mesecev. Po vojaçŸini sem opravil sprejemne izpite na Fakulteti za raŸunalniçtvo in elektrotehniko. Uspeçno sem çtudiral en semester in konŸal vse izpite, vendar pa sem spoznal, da §elim delati tudi kot pedagog. Zato sem se odloŸil, da bom poskusil opraviti sprejemne izpite na Fakulteti za çport v Ljubljani. Le-te sem uspeçno opravil in se tako tudi vpisal na to fakulteto.

Veseli me tako pedagoçko kot znanstveno delo. Na tej fakulteti oboje zelo uspeçno zdru§ujem. V prostem Ÿasu delam na institutu za çport na podroŸju biomehanike poleg tega pa zelo uspeçno delam tudi na pedagoçkem podroŸju. V çtiriletnem çtudiju sem bil zadnja tri leta nagrajen kot çtudijsko najuspeçnejçi çtudent svoje generacije. Dobil sem tudi nagrado za izredno uspeçno opravljeno pedagoçko prakso, ki jo dobijo le trije çtudentje na generacijo. Po konŸani diplomi bom najverjetneje çtudiral naprej do magisterija, in kdo ve, mogoŸe tudi dlje. ¦elim delati tako v znanosti kot tudi v pedagoçkem poklicu. Skuçal bom zdru§iti çport in raŸunalniçtvo in seveda tudi tr§enje le-tega. V nadaljevanju çolanja bi rad spopolnil znanje nemçŸine in dosegel aktivno raven (kot angleçŸino).
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96142y.htm