* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andreja Klop~i~

1420 TRBOVLJE, Opekarna 20
Telefon: (0601) 21 688

Visoka {ola za socialno delo v Ljubljani, socialno delo-mened`ment

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997.
Osnovno {olo sem obiskovala v Trbovljah in jo kon~ala s prav dobrim uspehom. Kasneje sem nadaljevala {olanje na srednji Ekonomski {oli v Trbovljah. Po tej {oli sem se odlo~ila za {tudij na Visoki {oli za socialno delo. Ves ~as me je namre~ veselilo delo z ljudmi, mogo~e po eni strani z ljudmi, ki so nekak{ni "posebne`i". Ves ~as {tudija so bile na na{i fakulteti tudi prakti~ne vaje, raziskave na rali~nih podro~jih, odvisno od smeri, za katero si se odlo~il v drugem letniku. Tako sem se posvetila delu z otroki in dve leti pou~evala etiko ter pomagala u~encem Osnovne {ole Toneta ^ufarja v Ljubljani, ki so imeli slabe ocene bodisi zato ker so bili iz nepopolnih dru`in - razpu{~eni otroci, ali pa so dobili tak{ne ocene iz malomarnosti in slabih delovnih in u~nih navad.

Poleg tega smo v sklopu fakultete naredili zelo veliko raziskav iz socialne problematike. Ves ~as {tudija sem se strokovno spopolnjevala, obiskala in naredila sem te~aj nem{~ine in precej raziskovalnih del na o med~love{kih odnosih.

@e kot otrok sem bila vzgojena v {portnem duhu, in to mi je ostalo vse do danes, tako da velik del prostega ~asa namenim {portu in potovanjem po razli~nih delih sveta. Tako sem potem, ko sem absolvirala prvo stopnjo "presko~ila lu`o", to pomeni, da sem odpotovala v Severno Ameriko, tam sem se spopolnila v jeziku ter spoznala razli~ne kulture posameznih pokrajin od New Yorka do San Francisca in nazaj.

Po vrnitvi sem se vpisala v tretji letnik Visoke {ole za socialno delo. Sledila so predavanja, vaje, bilo je zelo veliko u~enja in s tem tudi uspe{no opravljeni izpiti, in zdaj, ko tole pi{em, sem `e skoraj na koncu {tudija; ~akajo me {e dva izpita in diplomsko delo.

Precej prostega ~asa sem kljub ukvarjanju s {portom namenila delu; najve~krat sem bila hostesa na razli~nih sejmih, predstavitvah, nastopala na modnih revijah,... in si s tem malce poglobila `ep, hkrati pa spoznavala nove ljudi, sklepala zanimiva poznanstva, si nabrala nekaj izku{enj, in si tako po`ivljala vsakdanjik.

V teh trenutkih sem skorajda `e na koncu {tudija in hkrati na za~etku poslovne poti, za katero upam, da bo zelo uspe{na.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96140y.htm