* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andreja KlopŸiŸ

1420 TRBOVLJE, Opekarna 20
Telefon: (0601) 21 688

Visoka çola za socialno delo v Ljubljani, socialno delo-mened§ment

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997.
Osnovno çolo sem obiskovala v Trbovljah in jo konŸala s prav dobrim uspehom. Kasneje sem nadaljevala çolanje na srednji Ekonomski çoli v Trbovljah. Po tej çoli sem se odloŸila za çtudij na Visoki çoli za socialno delo. Ves Ÿas me je namreŸ veselilo delo z ljudmi, mogoŸe po eni strani z ljudmi, ki so nekakçni "posebne§i". Ves Ÿas çtudija so bile na naçi fakulteti tudi praktiŸne vaje, raziskave na raliŸnih podroŸjih, odvisno od smeri, za katero si se odloŸil v drugem letniku. Tako sem se posvetila delu z otroki in dve leti pouŸevala etiko ter pomagala uŸencem Osnovne çole Toneta ¬ufarja v Ljubljani, ki so imeli slabe ocene bodisi zato ker so bili iz nepopolnih dru§in - razpuçŸeni otroci, ali pa so dobili takçne ocene iz malomarnosti in slabih delovnih in uŸnih navad.

Poleg tega smo v sklopu fakultete naredili zelo veliko raziskav iz socialne problematike. Ves Ÿas çtudija sem se strokovno spopolnjevala, obiskala in naredila sem teŸaj nemçŸine in precej raziskovalnih del na o medŸloveçkih odnosih.

¦e kot otrok sem bila vzgojena v çportnem duhu, in to mi je ostalo vse do danes, tako da velik del prostega Ÿasa namenim çportu in potovanjem po razliŸnih delih sveta. Tako sem potem, ko sem absolvirala prvo stopnjo "preskoŸila lu§o", to pomeni, da sem odpotovala v Severno Ameriko, tam sem se spopolnila v jeziku ter spoznala razliŸne kulture posameznih pokrajin od New Yorka do San Francisca in nazaj.

Po vrnitvi sem se vpisala v tretji letnik Visoke çole za socialno delo. Sledila so predavanja, vaje, bilo je zelo veliko uŸenja in s tem tudi uspeçno opravljeni izpiti, in zdaj, ko tole piçem, sem §e skoraj na koncu çtudija; Ÿakajo me çe dva izpita in diplomsko delo.

Precej prostega Ÿasa sem kljub ukvarjanju s çportom namenila delu; najveŸkrat sem bila hostesa na razliŸnih sejmih, predstavitvah, nastopala na modnih revijah,... in si s tem malce poglobila §ep, hkrati pa spoznavala nove ljudi, sklepala zanimiva poznanstva, si nabrala nekaj izkuçenj, in si tako po§ivljala vsakdanjik.

V teh trenutkih sem skorajda §e na koncu çtudija in hkrati na zaŸetku poslovne poti, za katero upam, da bo zelo uspeçna.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96140y.htm