* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Peter Groznik

1294 VI[NJA GORA, Ciglerjeva 13
Telefon: (061) 784 014
E-mail: peter.groznik@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ban~no-finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996. Delati si `elim predvsem v ban~ni{tvu.
Otro{ka in osnovno{olska leta sem pre`ivel v Vi{nji Gori. Osnovno {olo sem opravil z odli~nim uspehom. Srednjo {olo sem uspe{no kon~al na Gimnaziji Be`igrad (naravoslovno-matemati~ni program). Zanimanje za finance in ban~ni{tvo me je pripeljalo na ekonomsko fakulteto. Z visoko povpre~no oceno tretjega letnika sem si zaslu`il fakultetno priznanje za najbolj{e {tudente. Zadnji semester {tudija sem pre`ivel kot {tudent Indiana University, School of Business, ZDA. Tamkaj{nja fakulteta me je namre~, zaradi dolgoletnega sodelovanja z ljubljansko, oprostila pla~ila {olnine. Iz Indiane sem prinesel najvi{jo mogo~o povpre~no oceno in s so{olcem osvojil prvo mesto na denarno nagrajenem nate~aju re{evanja simulacije realnega ban~nega primera. V diplomskem delu nameravam obdelati problem depozitnega zavarovanja.

Moje delovne izku{nje segajo od opravljanja te`kih fizi~nih del (skladi{~enja, pomivanje posode, natakarstva), do strokovnih analiz podjetij, predvidenih za javno prodajo, ter pou~evanja na fakulteti. Sem strokovni sodelavec Podatkovno analiti~nega sredi{~a ekonomske fakultete, kot demonstrator pa sem vodil vaje pri predmetu statistika 2. V prvem letniku fakultete sem z izpitom na Ljubljanski borzi vrednostnih papirjev pridobil strokovni naziv borznega posrednika.

Govorim angle{ko in nem{ko. Ukvarjam se z ultrakolesarskimi maratoni (dvakrat London - Moskva, Ljubljana - Carigrad, Barcelona, Atene) ter zbiranjem in ob~udovanjem starin, starih knjig in dokumentov.

@eje po ban~no-finan~nem znanju na dodiplomskem {tudiju {e nisem pogasil, zato si `elim dodatnega spopolnjevanja na vi{jih stopnjah, ki bi lahko koristilo na moji poklicni poti.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96139y.htm