* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Peter Groznik

1294 VIæNJA GORA, Ciglerjeva 13
Telefon: (061) 784 014
E-mail: peter.groznik@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, banŸno-finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996. Delati si §elim predvsem v banŸniçtvu.
Otroçka in osnovnoçolska leta sem pre§ivel v Viçnji Gori. Osnovno çolo sem opravil z odliŸnim uspehom. Srednjo çolo sem uspeçno konŸal na Gimnaziji Be§igrad (naravoslovno-matematiŸni program). Zanimanje za finance in banŸniçtvo me je pripeljalo na ekonomsko fakulteto. Z visoko povpreŸno oceno tretjega letnika sem si zaslu§il fakultetno priznanje za najboljçe çtudente. Zadnji semester çtudija sem pre§ivel kot çtudent Indiana University, School of Business, ZDA. Tamkajçnja fakulteta me je namreŸ, zaradi dolgoletnega sodelovanja z ljubljansko, oprostila plaŸila çolnine. Iz Indiane sem prinesel najviçjo mogoŸo povpreŸno oceno in s soçolcem osvojil prvo mesto na denarno nagrajenem nateŸaju reçevanja simulacije realnega banŸnega primera. V diplomskem delu nameravam obdelati problem depozitnega zavarovanja.

Moje delovne izkuçnje segajo od opravljanja te§kih fiziŸnih del (skladiçŸenja, pomivanje posode, natakarstva), do strokovnih analiz podjetij, predvidenih za javno prodajo, ter pouŸevanja na fakulteti. Sem strokovni sodelavec Podatkovno analitiŸnega srediçŸa ekonomske fakultete, kot demonstrator pa sem vodil vaje pri predmetu statistika 2. V prvem letniku fakultete sem z izpitom na Ljubljanski borzi vrednostnih papirjev pridobil strokovni naziv borznega posrednika.

Govorim angleçko in nemçko. Ukvarjam se z ultrakolesarskimi maratoni (dvakrat London - Moskva, Ljubljana - Carigrad, Barcelona, Atene) ter zbiranjem in obŸudovanjem starin, starih knjig in dokumentov.

¦eje po banŸno-finanŸnem znanju na dodiplomskem çtudiju çe nisem pogasil, zato si §elim dodatnega spopolnjevanja na viçjih stopnjah, ki bi lahko koristilo na moji poklicni poti.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96139y.htm