* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Barbara Gosar

1210 LJUBLJANA - [ENTVID, Ulica bratov Komel 55
Telefon: (061) 52 746

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1996. Delati si `elim predvsem v restavratorstvu, scenografiji, z otroki na podro~ju likovnega izobra`evanja.
Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo {olo za oblikovanje in fotografijo. Na oddelku za grafi~no oblikovanje sem spoznala razli~ne prijeme pri oblikovanju LP-plo{~e, knji`nih ovitkov, plakatov, znamk. [tudij nadaljujem na Akademiji za likovno umetnost, smer slikarstvo. Raziskovanje likovnih prvin, zgodovine umetnosti, sociologije kulture in filozofije mi je omogo~ilo bolj{e razumevanje ~lovekove vloge v dru`bi.

Ves ~as so me zanimale {e druge panoge: scenografija, delo z otroki, restavriranje, {ivanje unikatnih izdelkov... Na podro~ju scenografije sem sodelovala pri nastanku scenske poslikave za muzikal Arabella v Cafe Teatru, v ljubljanski Operi pri operi Ljubezenski napoj, na A-kanalu pa pri oddajah Kali~opko, Dobro jutro in Karma.

Po kon~anem {tudiju slikarstva `elim nadaljevati specialisti~ni {tudij restavratorstva. Pomagala sem tudi pri restavriranju zgradbe SAZU, oltarju v cerkvi v Dupjah pri Kranju in v ljubljanski stolnici.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96133y.htm