* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Barbara Gosar

1210 LJUBLJANA - æENTVID, Ulica bratov Komel 55
Telefon: (061) 52 746

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

ætudij bom predvidoma konŸala oktobra 1996. Delati si §elim predvsem v restavratorstvu, scenografiji, z otroki na podroŸju likovnega izobra§evanja.
Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo çolo za oblikovanje in fotografijo. Na oddelku za grafiŸno oblikovanje sem spoznala razliŸne prijeme pri oblikovanju LP-ploçŸe, knji§nih ovitkov, plakatov, znamk. ætudij nadaljujem na Akademiji za likovno umetnost, smer slikarstvo. Raziskovanje likovnih prvin, zgodovine umetnosti, sociologije kulture in filozofije mi je omogoŸilo boljçe razumevanje Ÿlovekove vloge v dru§bi.

Ves Ÿas so me zanimale çe druge panoge: scenografija, delo z otroki, restavriranje, çivanje unikatnih izdelkov... Na podroŸju scenografije sem sodelovala pri nastanku scenske poslikave za muzikal Arabella v Cafe Teatru, v ljubljanski Operi pri operi Ljubezenski napoj, na A-kanalu pa pri oddajah KaliŸopko, Dobro jutro in Karma.

Po konŸanem çtudiju slikarstva §elim nadaljevati specialistiŸni çtudij restavratorstva. Pomagala sem tudi pri restavriranju zgradbe SAZU, oltarju v cerkvi v Dupjah pri Kranju in v ljubljanski stolnici.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96133y.htm