* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Barbara Gosar

1210 LJUBLJANA - ŠENTVID, Ulica bratov Komel 55
Telefon: (061) 52 746

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

Študij bom predvidoma končala oktobra 1996. Delati si želim predvsem v restavratorstvu, scenografiji, z otroki na področju likovnega izobraževanja.
Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo. Na oddelku za grafično oblikovanje sem spoznala različne prijeme pri oblikovanju LP-plošče, knjižnih ovitkov, plakatov, znamk. Študij nadaljujem na Akademiji za likovno umetnost, smer slikarstvo. Raziskovanje likovnih prvin, zgodovine umetnosti, sociologije kulture in filozofije mi je omogočilo boljše razumevanje človekove vloge v družbi.

Ves čas so me zanimale še druge panoge: scenografija, delo z otroki, restavriranje, šivanje unikatnih izdelkov... Na področju scenografije sem sodelovala pri nastanku scenske poslikave za muzikal Arabella v Cafe Teatru, v ljubljanski Operi pri operi Ljubezenski napoj, na A-kanalu pa pri oddajah Kaličopko, Dobro jutro in Karma.

Po končanem študiju slikarstva želim nadaljevati specialistični študij restavratorstva. Pomagala sem tudi pri restavriranju zgradbe SAZU, oltarju v cerkvi v Dupjah pri Kranju in v ljubljanski stolnici.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96133y.htm