* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Lucija Mo~nik

1000 LJUBLJANA, So{ka 21
Telefon: (061) 332 638

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1996. Delati si `elim predvsem kot samostojni likovni ustvarjalec, restavrator, ilustrator.
Osnovno {olo v Ljubljani sem kon~ala z odli~nim uspehom. @elja po likovnem ustvarjanju v {olskem likovnem kro`ku me je gnala naprej v isti smeri. Zato sem se odlo~ila za {tudij na Srednji {oli za oblikovanje in fotografijo, smer modno oblikovanje.

[tudij sem kon~ala z odliko in udele`bo na sklepni modni reviji {tudentov modnega oblikovanja. Ustvarjalno svobodo sem hotela izraziti tudi v risbi. Tako sem se vpisala v likovni te~aj na Akademiji za likovno umetnost in se mo~neje povezala z njo kot {tudentka prvega letnika slikarstva. Vsa {tiri leta sem razvijala likovno nadarjenost, se udele`evala {tudentskih razstav, ki jih organizira akademija in obiskovala galerije doma in na tujem (Bene{ki bienale, Giacometti). Poleg slikarstva me zanima tudi restavratorstvo. Sam predmet na akademiji mi je dal premalo, zato sem se povezala z Restavratorskim centrom v Ljubljani, kjer sem pod strokovnim vodstvom opravljala razli~ne restavratorske posege na zunanj{~ini in notranj{~ini cerkva (Spodnje Bitnje, Polom, Bu{e~a vas...). Ustvarjalnost sem preskusila tudi na podro~ju oblikovanja pri firmi Agropro, tam sem izdelala etiketo za `ivilski izdelek in znak za propagandne namene. Ob restavratorstvu in oblikovanju se najve~ ukvarjam s slikarstvom. Tako sem postavila majhno prodajno razstavo slik v projektivnem biroju Cupola, na~rtujem pa udele`bo na slikarski koloniji poleti v I`akovcih in Velenju.

[tudij slikarstva `elim ~im hitreje kon~ati in ga dopolniti s podiplomskim {tudijem restavratorstva. Ustvarjalnih poti, ki me zanimajo, je veliko. Prva je umetni{ka pot slikarja, ki jo `elim dopolniti z udele`bo v raznolikosti restavratorskega dela. Zanima in navdihuje me vse, kar je povezano s slikanjem in slikarsko kariero, ustvarjalen in dinami~en ritem dela in veselje ob mo~i sporo~anja vizualnega na vseh podro~jih.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96132y.htm