* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Lucija MoŸnik

1000 LJUBLJANA, Soçka 21
Telefon: (061) 332 638

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1996. Delati si §elim predvsem kot samostojni likovni ustvarjalec, restavrator, ilustrator.
Osnovno çolo v Ljubljani sem konŸala z odliŸnim uspehom. ¦elja po likovnem ustvarjanju v çolskem likovnem kro§ku me je gnala naprej v isti smeri. Zato sem se odloŸila za çtudij na Srednji çoli za oblikovanje in fotografijo, smer modno oblikovanje.

ætudij sem konŸala z odliko in udele§bo na sklepni modni reviji çtudentov modnega oblikovanja. Ustvarjalno svobodo sem hotela izraziti tudi v risbi. Tako sem se vpisala v likovni teŸaj na Akademiji za likovno umetnost in se moŸneje povezala z njo kot çtudentka prvega letnika slikarstva. Vsa çtiri leta sem razvijala likovno nadarjenost, se udele§evala çtudentskih razstav, ki jih organizira akademija in obiskovala galerije doma in na tujem (Beneçki bienale, Giacometti). Poleg slikarstva me zanima tudi restavratorstvo. Sam predmet na akademiji mi je dal premalo, zato sem se povezala z Restavratorskim centrom v Ljubljani, kjer sem pod strokovnim vodstvom opravljala razliŸne restavratorske posege na zunanjçŸini in notranjçŸini cerkva (Spodnje Bitnje, Polom, BuçeŸa vas...). Ustvarjalnost sem preskusila tudi na podroŸju oblikovanja pri firmi Agropro, tam sem izdelala etiketo za §ivilski izdelek in znak za propagandne namene. Ob restavratorstvu in oblikovanju se najveŸ ukvarjam s slikarstvom. Tako sem postavila majhno prodajno razstavo slik v projektivnem biroju Cupola, naŸrtujem pa udele§bo na slikarski koloniji poleti v I§akovcih in Velenju.

ætudij slikarstva §elim Ÿim hitreje konŸati in ga dopolniti s podiplomskim çtudijem restavratorstva. Ustvarjalnih poti, ki me zanimajo, je veliko. Prva je umetniçka pot slikarja, ki jo §elim dopolniti z udele§bo v raznolikosti restavratorskega dela. Zanima in navdihuje me vse, kar je povezano s slikanjem in slikarsko kariero, ustvarjalen in dinamiŸen ritem dela in veselje ob moŸi sporoŸanja vizualnega na vseh podroŸjih.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96132y.htm