* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Lucija Močnik

1000 LJUBLJANA, Soška 21
Telefon: (061) 332 638

Akademija za likovno umetnost v Ljubljani, slikarstvo

Študij bom predvidoma končala septembra 1996. Delati si želim predvsem kot samostojni likovni ustvarjalec, restavrator, ilustrator.
Osnovno šolo v Ljubljani sem končala z odličnim uspehom. Želja po likovnem ustvarjanju v šolskem likovnem krožku me je gnala naprej v isti smeri. Zato sem se odločila za študij na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, smer modno oblikovanje.

Študij sem končala z odliko in udeležbo na sklepni modni reviji študentov modnega oblikovanja. Ustvarjalno svobodo sem hotela izraziti tudi v risbi. Tako sem se vpisala v likovni tečaj na Akademiji za likovno umetnost in se močneje povezala z njo kot študentka prvega letnika slikarstva. Vsa štiri leta sem razvijala likovno nadarjenost, se udeleževala študentskih razstav, ki jih organizira akademija in obiskovala galerije doma in na tujem (Beneški bienale, Giacometti). Poleg slikarstva me zanima tudi restavratorstvo. Sam predmet na akademiji mi je dal premalo, zato sem se povezala z Restavratorskim centrom v Ljubljani, kjer sem pod strokovnim vodstvom opravljala različne restavratorske posege na zunanjščini in notranjščini cerkva (Spodnje Bitnje, Polom, Bušeča vas...). Ustvarjalnost sem preskusila tudi na področju oblikovanja pri firmi Agropro, tam sem izdelala etiketo za živilski izdelek in znak za propagandne namene. Ob restavratorstvu in oblikovanju se največ ukvarjam s slikarstvom. Tako sem postavila majhno prodajno razstavo slik v projektivnem biroju Cupola, načrtujem pa udeležbo na slikarski koloniji poleti v Ižakovcih in Velenju.

Študij slikarstva želim čim hitreje končati in ga dopolniti s podiplomskim študijem restavratorstva. Ustvarjalnih poti, ki me zanimajo, je veliko. Prva je umetniška pot slikarja, ki jo želim dopolniti z udeležbo v raznolikosti restavratorskega dela. Zanima in navdihuje me vse, kar je povezano s slikanjem in slikarsko kariero, ustvarjalen in dinamičen ritem dela in veselje ob moči sporočanja vizualnega na vseh področjih.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96132y.htm