* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Petra Malovrh

1000 LJUBLJANA, Rusjanov trg 8
Telefon: (061) 140 84 61

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, biologija

[tudij bom predvidoma kon~ala februarja 1998. Delati si `elim predvsem v raziskovanju na podro~ju molekularne biologije (imunologija, genetika, biokemija).
Osnovno {olo sem obiskovala v Ljubljani, kon~ala sem jo z odli~nim uspehom (vseh osem let). Med {olanjem sem obiskovala ve~ interesnih dejavnosti, posebno dejavna sem bila pri dramskem kro`ku. @e od drugega razreda osnovne {ole sem se u~ila angle{~ino, od petega pa tudi franco{~ino.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo naravoslovno {olo (dana{nja Gimnazija Be`igrad). Vsa {tiri leta sem kon~ala s prav dobrim uspehom.

Ves ~as sem se spopolnjevala v znanju tujih jezikov (zunaj {ole), tudi v tujini.

Ob vpisu na univerzo sem se odlo~ala med dru`boslovjem - jeziki in naravoslovjem - biologijo. Nazadnje sem se odlo~ila za biologijo, ob {tudiju pa utrjujem tudi znanje tujih jezikov.

@e v srednji {oli sem se zanimala za raziskovalno delo, zato sem s prijateljico naredila raziskovalno nalogo iz agronomije. Tovrstno delo sem `elela nadaljevati tudi na fakulteti, a pri nas na biologiji `al to ni mogo~e ({ele ob diplomi). Poskusila sem tudi na medicini, tam pa so mi povedali, da so naloge namenjene le njihovim {tudentom.

Med srednjo {olo sem za~ela in{truirati angle{~ino in franco{~ino. Kot prevajalka sem spremljala skupino bosanskih otrok na njihovih po~itnicah v Franciji. Ugotovila sem, da mi tovrstno delo ustreza, zato razmi{ljam, da bi opravila te~aj za turisti~ne vodnike.

Veliko prostega ~asa namenjam {portu (hoja v hribe, kolesarjenje, tek), saj se pri gibanju v naravi sprostim, hkrati pa si spopolnjujem znanja iz zoologije in botanike.

Med {tudijem se je moje zanimanje usmerilo predvsem na podro~je molekularne biologije (biokemija, genetika, imunologija). ^e bi bila moja prihodnja slu`ba povezana z raziskavami na tem podro~ju, bi me to seveda zelo motiviralo.

Po diplomi se nameravam {e spopolnjevati (podiplomski {tudij, praksa v tujini), ~e bom le dobila ustrezno denarno podporo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96131y.htm