* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Petra Malovrh

1000 LJUBLJANA, Rusjanov trg 8
Telefon: (061) 140 84 61

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, biologija

ætudij bom predvidoma konŸala februarja 1998. Delati si §elim predvsem v raziskovanju na podroŸju molekularne biologije (imunologija, genetika, biokemija).
Osnovno çolo sem obiskovala v Ljubljani, konŸala sem jo z odliŸnim uspehom (vseh osem let). Med çolanjem sem obiskovala veŸ interesnih dejavnosti, posebno dejavna sem bila pri dramskem kro§ku. ¦e od drugega razreda osnovne çole sem se uŸila angleçŸino, od petega pa tudi francoçŸino.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo naravoslovno çolo (danaçnja Gimnazija Be§igrad). Vsa çtiri leta sem konŸala s prav dobrim uspehom.

Ves Ÿas sem se spopolnjevala v znanju tujih jezikov (zunaj çole), tudi v tujini.

Ob vpisu na univerzo sem se odloŸala med dru§boslovjem - jeziki in naravoslovjem - biologijo. Nazadnje sem se odloŸila za biologijo, ob çtudiju pa utrjujem tudi znanje tujih jezikov.

¦e v srednji çoli sem se zanimala za raziskovalno delo, zato sem s prijateljico naredila raziskovalno nalogo iz agronomije. Tovrstno delo sem §elela nadaljevati tudi na fakulteti, a pri nas na biologiji §al to ni mogoŸe (çele ob diplomi). Poskusila sem tudi na medicini, tam pa so mi povedali, da so naloge namenjene le njihovim çtudentom.

Med srednjo çolo sem zaŸela inçtruirati angleçŸino in francoçŸino. Kot prevajalka sem spremljala skupino bosanskih otrok na njihovih poŸitnicah v Franciji. Ugotovila sem, da mi tovrstno delo ustreza, zato razmiçljam, da bi opravila teŸaj za turistiŸne vodnike.

Veliko prostega Ÿasa namenjam çportu (hoja v hribe, kolesarjenje, tek), saj se pri gibanju v naravi sprostim, hkrati pa si spopolnjujem znanja iz zoologije in botanike.

Med çtudijem se je moje zanimanje usmerilo predvsem na podroŸje molekularne biologije (biokemija, genetika, imunologija). ¬e bi bila moja prihodnja slu§ba povezana z raziskavami na tem podroŸju, bi me to seveda zelo motiviralo.

Po diplomi se nameravam çe spopolnjevati (podiplomski çtudij, praksa v tujini), Ÿe bom le dobila ustrezno denarno podporo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96131y.htm