* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Erika Matos

1261 LJUBLJANA - DOBRUNJE, Pot heroja Trtnika 2
Telefon: (061) 14 29 691

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1997. Delati si `elim predvsem v predkliniki, klini~nem podro~ju (oftalmologiji, rentgenologiji, interni medicini).
Osnovno {olo sem obiskovala v Sostrem pri Ljubljani. Vseh osem let sem imela odli~en uspeh in se nato vpisala na Srednjo naravoslovno {olo v Be`igradu. Po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih sem {tudij nadaljevala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, smer medicina, in sem v {tudijskem letu 1995/96 vpisana v 5. letnik.

@e med srednje{olskim izobra`evanjem pa tudi med {tudijem sem veliko ~asa namenila u~enju tujih jezikov. Na Centru za tuje jezike v Ljubljani sem opravila spopolnjevalni te~aj angle{~ine (peta in {esta stopnja), znanje nem{~ine pa spopolnila z enomese~nima te~ajema nem{~ine v Gradcu.

Poleg obse`nih {tudijskih dol`nosti sem v tretjem letniku {tudija za~ela sodelovati v raziskovalni dejavnosti na In{titutu za patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani. Pod mentorstvom prof. dr. Alberta Juter{ka sem opravila raziskovalno nalogo z naslovom Zna~ilnosti areolarnega epitelija `elod~ne sluznice pri refluksu, in za opravljeno delo v letu 1995 prejela fakultetno priznanje. Trenutno sodelujem pri raziskovalnem projektu, ki poteka na In{titutu za mikrobiologijo in imunologijo, v okviru katerega sem kot soavtorica sodelovala pri pripravi ~lanka z naslovom Analiza limfocitov, izoliranih iz nosnih polipov s preto~no citometrijo.

V leto{njem {tudijskem letu sem se pridru`ila tudi demonstratorski skupini na In{titutu za biologijo celice medicinske fakultete. Tu pomagam pri oblikovanju in izpeljavi vaj, ki so del rednega {tudijskega programa v prvem letniku {tudija medicine in stomatologije, in tako sodelujem v izobra`evalnem delu na fakulteti.

@e od za~etka {tudija delam v {tudentski organizaciji SloMSIC (Slovenian Medical Students'International Committee), ki deluje v okviru Mednarodne pisarne [OU. Najpomembnej{a naloga te organizacije je izmenjava na{ih in tujih {tudentov medicine in organiziranje praks zanje. Moja naloga pri tem je navezovanje stikov med tujimi {tudenti in na{imi mentorji.

V okviru omenjene organizacije {tudentov medicine sem avgusta 1995 od{la na enomese~no strokovno izmenjavo na Portugalsko, letos pa odhajam na podobno spopolnjevanje na Univerzitetno kliniko v Stockholm.

Tudi po kon~anem {tudiju bi rada svoje znanje spopolnjevala z dodatnim izobra`evanjem. Glede na svoje zna~ajske lastnosti in komunikativnost si `elim delati v timskem okolju, bodisi na klini~nem ali na predklini~nem podro~ju.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96128y.htm